Fem hold er prækvalificeret til at byde på totalentreprisen af TrygFondens Familiehus Hammel ved Regionshospitalet Hammel Neurocenter. 23 ansøgere var interesserede.

02-11-2016

Fem hold af totalentreprenører, arkitekter og ingeniører kan nu komme med deres bud på, hvordan det nye TrygFondens Familiehus Hammel skal se ud og bygges. De er nemlig blevet prækvalificeret til at byde ind på totalentreprisen af byggeriet, der efter planen skal gå i gang sommeren 2017.

Det drejer sig i tilfældig rækkefølge om c.c. contractor A/S, PN Erhvervsbyg, Jakobsen & Blindkilde, JORTON A/S og Poul Pedersen A/S.

TrygFondens Familiehus Hammel skal bygges ved Regionshospitalet Hammel Neurocenter. Her er man specialister i intensiv behandling og rehabilitering af mennesker, som har fået en akut hjerneskade ved enten sygdom eller ulykke. Familiehuset skal fungere som en hjemlig base for forældre og søskende til børn, der har fået en alvorlig hjerneskade. De børn er ofte indlagt i lang tid.

Familiehuset bliver bygget som resultat af en donation på 25,5 millioner kroner fra TrygFonden.

Mange dygtige ansøgere
Der var 23 ansøgere til prækvalifikationen, og den store interesse skaber glæde hos Hospitalsenhed Midt, som Regionshospitalet Hammel Neurocenter er del af.

- Vi er glade for den store interesse, der er for projektet. Det har været en stor opgave at udvælge de fem ansøgere i et felt, hvor alle ansøgere var meget kvalificerede og ville kunne løfte opgaven. Nu glæder vi os til at se de fem bud på, hvordan TrygFondens flotte donation kan realiseres i et familiehus, der giver trygge rammer for familier i en svær situation, siger hospitalsdirektør Lars Dahl Pedersen.

I udvælgelsen af ansøgere er der blandt andet lagt vægt på dokumenteret erfaring med lignende projekter, og de fem prækvalificerede hold er en blanding af etablerede og nyere firmaer.

De fem hold har nu indtil midten af januar til at udarbejde deres bud på projektet. I slutningen af marts ventes Regionsrådet at godkende det vindende bud.

TrygFondens Familiehus Hammel skal blandt andet indeholde otte dobbeltværelser til børnefamilier, badeværelser, to køkkener samt opholdsstuer til leg og samvær.

Ideen bag familiehuset i Hammel er baseret på gode erfaringer fra TrygFondens Familiehus ved Aarhus Universitetshospital i Skejby.

Fakta

De fem prækvalificerede hold består af:

  • c.c. contractor, A/S CUBO Arkitekter A/S, Midtconsult P/S
  • PN Erhvervsbyg,
Østergaard Arkitekter ApS,
Stokvad Rådgivende Ingeniører A/S, VEGA Landskab
  • Jakobsen & Blindkilde, P+P Arkitekter A/S, Viborg Ingeniørerne A/S
  • JORTON A/S, RUBOW arkitekter A/S, Regnbuen-Kontur Arkitekter A/S, FOLMER Studio, Tækker Rådgivende Ingeniører A/S
  • Poul Pedersen A/S, SKALA Arkitekter A/S, WE Architects A/S, DRIAS A/S, BOGL ApS