Dagens Medicin kårer i dag Danmarks Bedste Hospital. For fjerde år i træk tager Regionshospitalet Silkeborg prisen hjem som Danmarks Bedste Hospital mindre hospital. 

15-12-2016

Kåringen bygger på Dagens Medicins store analyse ”Danmarks Bedste Hospital”, som sammenligner hospitalernes behandlingskvalitet, omdømme og patienternes tilfredshed. Også i 2013, 2014 og 2015 toppede Regionshospitalet Silkeborg listen over de mindre hospitaler.

- Det er fantastisk, at vores medarbejdere og ledere for fjerde år i træk tager denne pris hjem. Anerkendelsen er fuldt fortjent. De gør hver dag et kæmpe arbejde for at udvikle hurtigere og mere sammenhængende forløb for patienterne, siger lægefaglig direktør, Michael Braüner Schmidt.

I top på behandlingskvalitet, patienttilfredshed og omdømme

Regionshospitalet Silkeborg er topscorer blandt de mindre hospitaler i behandlingskvalitet og patienttilfredshed med 95,1 og 99 point af 100 mulige. Dagens Medicins læsere placerer Regionshospitalet Silkeborg næsthøjest, hvad angår omdømmet, hvor hospitalet scorer 93 point.

- Regionshospitalet Silkeborg er et udviklingshospital, som skubber til hele sundhedsvæsenet ved at arbejde på tværs af faggrupper og specialer og sammen med kommuner og praktiserende læger. Det er en imponerende indsats og særlig innovationsdrivkræft, der ligger bag dette resultat, siger sygeplejefaglig direktør Tove Kristensen.

De bedste til hjertesvigt, lindrende behandling og rygsøjlegigt

Regionshospitalet Silkeborg er også Danmarks bedste på tre behandlingsområder. Disse tæller behandling af hjertesvigt, lindrende behandling for kræftpatienter og behandling af rygsøjlegigt.

- Dagens Medicin sammenligner Regionshospitalet Silkeborg med andre hospitaler på i alt 11 behandlingsområder. For 9 ud af disse 11 ligger vi på over 90 ud af 100 mulige point – med 100 point på de tre områder. Det er rigtig flot gået, siger hospitalsdirektør, Lars Dahl Pedersen.

Dagens Medicins chefredaktør, Nicolai Döllner, besøger i dag kl. 10 hospitalet og overrækker diplom og statuette som det synlige bevis på hæderen.

Yderligere oplysninger:

  • Lægefaglig direktør Michael Braüner Schmidt, tlf. 2728 1196
  • Sygeplejefaglig direktør Tove Kristensen, tlf. 2163 4819
  • Hospitalsdirektør Lars Dahl Pedersen, tlf. 4031 3230
  • Kommunikations- og sekretariatschef, Kristine Stange, tlf. 5183 6020

Fakta – Hospitalsenhed Midt i Danmarks Bedste Hospital 2016 (PDF)

Se hospitalsdirektør Lars Dahl Pedersens tale (PDF)

Se ledende overlæge Peter Tofts tale (PDF)

Se første næstformand i regionsrådet Anders Kühnaus tale (PDF)