Ph.d. Lone Ramer Mikkelsen har samlet og formidlet den nyeste viden om træning mod slidgigt i hoften.

30-12-2016

Fysioterapeuter, der har brug for at få overblik eller at blive opdateret om effekten af træning som behandling til mennesker med slidgigt i hoften, kan nu finde den nyeste viden i en ny faglig status "Fysioterapi til patienter med hofteartrose". Statussen, som Danske Fysioterapeuter har udgivet med alle landets fysioterapeuter som målgruppe, er skrevet af fysioterapeut, ph.d. Lone Ramer Mikkelsen, der er konstitueret leder af Forskningsenheden i Center for Planlagt Kirurgi på Regionshospitalet Silkeborg.

Træning og manuel behandling kan mindske smerter og forbedre funktion hos mennesker med hofteartrose. Træningen bør være superviseret og gerne suppleret med hjemmetræning. Sådan lyder konklusionen i statussen.

Lone Ramer Mikkelsen har også været fagkonsulent på Sundhedsstyrelsens nationale kliniske retningslinje fra 2016 "NKR for hofteartrose – ikke-kirurgisk behandling og genoptræning efter total hoftealloplastik".

Mellem en og fem procent af befolkningen i Danmark har hofteartrose, som blandt andet er betinget af høj alder, overvægt og fysisk inaktivitet.