Tine Joensen er ny administrationschef på Hospitalsenhed Midt (regionshospitalerne i Viborg, Silkeborg, Hammel og Skive). Hendes pejlemærke er at understøtte hospitalernes kliniske afdelinger og centre for på den måde at sikre bedre patientforløb. 

05-04-2016

I december 2015 modtog regionshospitalerne i Viborg og Silkeborg to ud af tre priser som Danmarks Bedste Hospital fra fagtidsskriftet Dagens Medicin. Heri finder den nye administrationschef visionen for Hospitalsenhed Midts administration.

- At være Danmarks bedste hospitaler kræver, at vi har Danmarks bedste administration. Kravene til sundhedsvæsenet betyder, at vi hele tiden skal have øje for, hvordan vi gør det bedre for vores patienter. Administrationens fremmeste opgave er at understøtte vores 19 kliniske afdelinger og centre i det arbejde, forklarer Tine Joensen.

For administrationschefen er ambitionerne dermed på plads, men også trivsel og arbejdsglæde blandt administrationens 120 medarbejdere står højt på dagsordenen.

- Vi kommer på arbejde for at gøre en forskel, men vi skal samtidig sikre gode arbejdsvilkår under det høje tempo, som er et vilkår i en hospitalsadministration. Hospitalsenhed Midt er en fantastisk arbejdsplads fuld af dedikerede medarbejdere, og det skal fortsat være en fornøjelse at komme på arbejde hver dag, siger Tine Joensen.

Leder gennem relationer

Tine Joensen har været HR-chef på Hospitalsenhed Midt siden 2009 og blev i november 2014 konstitueret i stillingen som administrationschef.

- Både som HR-chef og som konstitueret administrationschef har Tine vist, at hun formår at tage udfordringerne op og udfylde rollen på meget kompetent vis. Tine leder gennem sine relationer og søger samarbejdet både på tværs i Administrationen og over for sine kolleger i de kliniske afdelinger og centre. På den måde er hun med til at skabe resultater for hele Hospitalsenhed Midt, siger hospitalsdirektør Lars Dahl Pedersen.

Baggrund inden for HR

Tine Joensen er 42 år og uddannet cand.mag. i fransk samt sprog og internationale studier fra Aalborg Universitet. Hun er herudover i gang med et masterstudium i offentlig ledelse ved Aarhus Universitet/Syddansk Universitet.

Hun har siden 2006 været ansat i Region Midtjylland, først som HR-konsulent i Hospitalsenheden Vest, siden som HR-chef og konstitueret administrationschef ved Hospitalsenhed Midt. Tine Joensen bor i Viborg sammen med sin mand og tre børn.

foto: Lisbeth Hasager Justesen

Hent pressemeddelelse (pdf).