Dagens Medicin står bag listen over danske hospitalers behandling af hjertesvigt, der har Regionshospitalet Silkeborg helt i top. Trygge patienter og samarbejde er kodeordene i behandlingen.

01-12-2016

Regionshospitalet Silkeborg er igen i år kåret til Danmarks bedste behandlingssted for patienter med hjertesvigt. Det er Dagens Medicin, der står bag kåringen. Sidste år og forrige år kunne man også finde Regionshospitalet Silkeborg på førstepladsen.

På Regionshospitalet Silkeborg følges patienter med hjertesvigt i Klinik for Hjertesvigt på Diagnostisk Center. Alle patientforløb er individuelt tilrettelagt, og patienterne følges typisk imellem nogle måneder og op til et år.

Sygeplejerske Anna Lindhartsen fra klinikken fortæller, at førstepladsen blandt andet er et resultat af tryghed og uddannelse til patienterne, samt velfungerende samarbejder.

- Vi kender vores patienter rigtig godt. Vi følger dem tæt, og de er meget trygge ved os. De kan altid ringe til os, hvis de er i tvivl om noget eller er bekymrede. Der er ikke noget, der er for småt til at ringe om. Og så gør vi meget ud af patientuddannelse, så de får en forståelse for deres sygdom og behandling, siger Anna Lindhartsen.

- Vi har også et fantastisk samarbejde med blandt andre fysioterapeuterne, de praktiserende læger, Silkeborg Kommune og de andre ambulatorier på hospitalet, siger hun og tilføjer:

- Vi er rigtig stolte over førstepladsen, men det er ikke noget, der får os til at hvile på laurbærrene. Vi tænker hele tiden på, hvordan vi kan gøre det bedre, optimere forløbene og inddrage patienterne endnu mere.

Velfungerende team

Ledende overlæge i Diagnostisk Center på Regionshospitalet Silkeborg Ulrich Fredberg er også glad for topplaceringen, og det kommer ikke som noget overraskelse, at hans kolleger i hjertesvigtteamet gør et godt stykke arbejde.

- Det er ualmindeligt velbegrundet, at de får førstepladsen. Det er et meget velfungerende team, der spiller hinanden gode. De har opbygget en kultur og en struktur, der gør, at hverdagspræstationen for dem er af overordentlig høj kvalitet, siger Ulrich Fredberg.

Ranglisten er lavet på baggrund af data fra Dansk Hjertesvigtdatabase. Dagens Medicin har på 19 målepunkter rangeret landets hospitaler efter kvaliteten af deres behandling af hjertesvigt. Regionshospitalet Silkeborg ligger bedst i Danmark på syv af punkterne. 

Dagens Medicin kårer i disse uger Danmarks bedste afdelinger inden for en række specialer. Hovedpriserne for Danmarks bedste hospitaler uddeles i uge 50.