På billedet ses koordinator og frivillig patientstøtte Wendy Mogensen fra Røde Kors i forhallen på Regionshospitalet Viborg. foto: Lisbeth Hasager Justesen


25-05-2016

En ny samarbejdsaftale mellem Røde Kors og Regionshospitalet Viborg om frivillige patientstøtter træder i kraft den 1. juni. Det betyder, at patienterne i fremtiden kan blive mødt af frivillige patientstøtter i forhallen, når de ankommer til hospitalet. I forvejen kan patienterne i dag møde frivillige på nogle afdelinger.

Se hvordan du kan blive frivillig patientstøtte i opslaget her. 

Frivillige patientstøtter kan være en stor hjælp for patienterne på et hospital, og derfor har Regionshospitalet Viborg valgt at indgå en samarbejdsaftale med Røde Kors. Fra den 1. juni kan patienter derfor blive mødt af frivillige fra Røde Kors i forhallen på hospitalet i Viborg, som eksempelvis kan hjælpe patienterne med at finde rundt og andre praktiske forhold.

- Det har længe været et ønske fra vores side at kunne tilbyde patienterne den ekstra service, det er at blive mødt af frivillige i vores forhal i Viborg. Vi tror på, at denne indsats kan gøre en positiv forskel i dagligdagen for vores patienter. Det kan være en stor hjælp at blive modtaget af en imødekommende person, der kan hjælpe med at guide frem til det rette sted på hospitalet. Så vi er meget glade for nu at have indgået aftale om patientstøtterne i forhallen både på egne og ikke mindst vores patienters vegne, siger sygeplejefaglig direktør Tove Kristensen.

Hospitalsenhed Midt, som Regionshospitalet Viborg er en del af, har allerede gode erfaringer med en tilsvarende ordning på Regionshospitalet Silkeborg. På hospitalet i Viborg er der ligeledes gode erfaringer med at have frivillige patientstøtter tilknyttet forskellige afdelinger.

De nye patientstøtter bliver en ekstra service

Patientstøtterne i forhallen bliver et supplement og en ekstra service, som hospitalet kan tilbyde patienterne i fremtiden, og de overtager ikke noget af det nuværende personales arbejde.

- Vores nye patientstøtter i forhallen skal være tilgængelige for patienter og pårørende og hjælpe dem med at finde sig til rette. De skal guide og følge patienter og pårørende til rette afdeling. Men de kan også tilbyde at følge gangbesværende patienter til og fra taxa eller bil. De kan tilbyde at vente sammen med patienterne og bryde eventuel ensomhed med eksempelvis at lytte eller snakke med dem, ligesom de kan berolige og trøste patienter ved at være til stede for dem, siger Wendy Mogensen, koordinator fra Røde Kors.

På sigt er det håbet, at der vil være patientstøtter i forhallen på hospitalet i Viborg alle hverdage fra 9-12. I opstartsfasen, indtil der er rekrutteret flere frivillige patientstøtter, vil der dog kun være frivillige nogle enkelte dage om ugen fra 9-12.

Alle, der er interesseret i at blive frivillig patientstøtte, er velkommen til at rette henvendelse til koordinator Wendy Mogensen fra Røde Kors på telefonnummer 2480 1654 eller mailen wendyjane@mail.dk.

 

Hent pressemeddelelse som pdf.