Dagens Medicin har for tiende gang kåret Danmarks Bedste Hospital. I klassen af mellemstore hospitaler vinder Regionshospitalet Viborg bronze. På fire behandlingsområder er hospitalet Danmarks bedste.

15-12-2016 

Regionshospitalet Viborg mistede denne gang sin førsteplads i Dagens Medicins årlige konkurrence om Danmarks Bedste Hospital. Men hospitalet er stadig med på top tre i kategorien af mellemstore hospitaler, som tæller i alt 15 hospitaler.

- Opløbet var tæt i 2015, da Regionshospitalet Viborg blev Danmarks bedste blandt de mellemstore hospitaler. Nu er Vejle Sygehus og Hospitalsenheden Vest så rykket frem på henholdsvis første- og andenpladsen, men en førsteplads til Regionshospitalet Viborg er bestemt inden for rækkevidde i 2017. Det vidner dette års mange flotte delresultater om, siger lægefaglig direktør Michael Braüner Schmidt.

Regionshospitalet Viborg får 91,9 point af 100 mulige for behandlingskvalitet, 85 point for omdømme og 99 point for patienttilfredshed. Sammenvejet giver det 91,9 point ud af 100 mulige.

Bedst til brystkræft, sukkersyge hos børn og nyrekræft

Regionshospitalet Viborg er bedømt på 29 forskellige behandlingsområder og er Danmarks bedste på fire:

  • Operation for brystkræft
  • Patologisk undersøgelse af vævsprøver ved brystkræft
  • Sukkersyge hos børn
  • Operation for nyrekræft (delt førsteplads).

Sidstnævnte er flyttet til Hospitalsenheden Vest efter undersøgelsens afslutning.

Regionshospitalet Viborg opnår andenpladser inden for behandling af tidlig graviditet, operation på halspulsåren, operation for fedme, operation for tarmkræft samt lindrende behandling af døende.

På Hospitalsenhed Midt er Regionshospitalet Silkeborg for fjerde gang kåret som landets bedste mindre hospital. Blandt landets fire største hospitaler vinder Aarhus Universitetshospital igen.

Yderligere oplysninger:

  • Lægefaglig direktør Michael Braüner Schmidt, tlf. 2728 1196
  • Sygeplejefaglig direktør Tove Kristensen, tlf. 2163 4819
  • Hospitalsdirektør Lars Dahl Pedersen, tlf. 4031 3230
  • Kommunikations- og sekretariatschef Kristine Stange, tlf. 5183 6020

Fakta – Hospitalsenhed Midt i Danmarks Bedste Hospital 2016 (PDF)