På Børn og Unges morgenkonference på Regionshospitalet Viborg giver det faste indslag "Dagens Case" de mindst erfarne mulighed for at komme på banen, når særligt udfordrende patientcases bliver gennemarbejdet i fællesskab. Se video her.

18-01-2017

Hver morgen mødes speciallæger, yngre læger og medicinstuderende til morgenkonference på Børn og Unge på Regionshospitalet Viborg. Her gennemgår vagtholdet fra natten afdelingens patienter.

En af patienterne bliver udvalgt som Dagens Case, og den bliver derefter præsenteret og diskuteret efter en helt særlig opskrift.

I videoen her kan du se, hvordan Dagens Case giver læring til hele afdelingen, og de yngre læger og studerende får mulighed for at komme mere på banen.

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.

I videoen møder du blandt andet overlæge Thomas Balslev, der har været med til at udvikle Dagens Case, og som også har været med til at gennemføre et studie, der beviser dens værd. I studiet, der er publiceret i tidsskriftet Medical Teacher, blev en patientcase gennemgået i fire grupper. To af grupperne fik præsenteret casen mundtligt, mens to af grupperne fik den præsenteret både mundtligt og skriftligt. To af grupperne havde dernæst summegrupper, før der blev samlet op på resultaterne.

Studiet viste, at gruppen, der blev præsenteret for casen både skriftligt og mundtligt og derefter indgik i summegrupper, var den gruppe, der viste bedst resultater for læring og grundig overvejelse af diagnose og behandling.

Til præsentationen af Dagens Case bruger afdelingen et skema.