Internationalt Røde Kors (ICRC) tildeler ham med Florence Nightingale-medaljen.

17-05-2017

Anæstesisygeplejerske Lindy Ø. Lillelund fra Center for Planlagt Kirurgi på Regionshospitalet Silkeborg modtager fredag den 19. maj Internationalt Røde Kors' Florence Nightingale-medalje. Det sker ved en ceremoni hos Dansk Røde Kors.

World-wide er der i år 39 sygeplejersker, der modtager hæderen. To kommer fra Danmark – hvoraf den ene altså er Lindy Lillelund.

Medaljen tildeles udstationerede sygeplejersker, der har udvist exceptionelt mod og medmenneskelig omsorg for ofre i områder med væbnede konflikter eller naturkatastrofer. Medaljen tildeles også for pionerarbejde inden for offentlig sundhed og undervisning i sygepleje. Det fremgår af listen med dette års medaljemodtagere, at Lindy Lillelund har været "Active in conflict situations, with the ICRC and in the area of public health and nursing education".

- Jeg har blandt andet arbejdet i Somalia-delegationen i mere end to år. Det er et vanskeligt sted at arbejde. Som anæstesisygeplejerske har jeg fokuseret meget på at undervise i netop det, da der hverken er uddannelse eller anæstesilæger i Somalia, siger Lindy Lillelund.

Internationalt Røde Kors indstiftede medaljen i 1912. Lindy Lillelund er den 39. dansker, der modtager hæderen. Han har været udsendt otte gange som anæstesisygeplejerske til konflikt- og borgerkrigsramte områder i Afghanistan, Kenya og Sudan – og som nævnt Somalia.

Fotos venligst udlånt af Lindy Lillelund. Øverst får han overrakt en gave for samarbejde på et hospital i Kandahar, Afghanistan. Nederst er han i Pibor, Sydsudan, hvor han bedøver en patient.

Se stort portræt af Lindy Lillelund på P4 Østjyllands hjemmeside.