Karkirurgisk Afdeling på Regionshospitalet Viborg vinder på behandlingskaraktererne i tidsskriftet Dagens Medicins store undersøgelse "Danmarks bedste hospital".

10-12-2011

Karkirurgisk Afdeling på Regionshospitalet Viborg blev sidste år kåret i samme undersøgelse som den bedste karkirurgiske afdeling inden for kategorien af mellemstore hospitaler. Men i år har afdelingen altså løftet sig op til at være landets allerbedste til karkirurgi.

- Vi er både glade og stolte over at blive kåret til landets bedste karkirurgiske afdeling. Og vi vil gerne understrege, at æren falder tilbage på alle afdelingens medarbejdere. Alle stræber i deres daglige arbejde efter at løfte niveauet - hvad enten vi taler om behandling, pleje, forskning, uddannelse eller sekretærernes arbejde med at registrere vores aktiviteter og dokumentere kvaliteten af vores arbejde, siger ledende overlæge Jes Sandermann og oversygeplejerske Helle Skytte Andersen, som leder afdelingen i fællesskab.

For blot en måned siden kunne Karkirurgisk Afdeling fejre, at Aarhus Universitet har oprettet et professorat på afdelingen. Afdelingens forskningsoverlæge, Jes S. Lindholt, er nu ansat som professor i forebyggelse af kredsløbssygdomme, og afdelingen arbejder målrettet på at blive tilknyttet universitetet som universitetsklinik.

Afdelingen har de seneste år ført otte forskere frem til ph.d.-graden - og flere er på vej. Det gode forsknings- og uddannelsesmiljø har gjort det nemt for afdelingen at rekruttere læger.

Se mere om Dagens Medicins undersøgelse "Danmarks bedste hospital".