Regionshospitalet Viborgs første professor, overlæge, dr.med. Lars Jelstrup Petersen, Klinisk Fysiologisk Afdeling, holder tiltrædelsesforelæsning over emnet: Fra allergi til anarki: En smertefuld rejse i en fysiologs bedrifter.

06-10-2011

Det sker onsdag den 12. oktober klokken 14-16 i mødelokale 22 på Regionshospitalet Viborg.

    Lars Jelstrup blev tidligere på året udnævnt til professor ved Institut for Medicin og Sundhedsteknologi ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet, Aalborg Universitet. Professoratet er på deltid, så Lars Jelstrup arbejder fortsat tre dage om ugen i Klinisk Fysiologisk Afdeling.

Om Lars Jelstrup Petersen:
Lars Jelstrup Petersen har siden 2007 været overlæge på Regionshospitalet Viborg, Skive og gjort en stor indsats for forskningen. Det er i alt blevet til flere end 80 publicerede videnskabelige artikler, en række bogkapitler, vejledning af Ph.d.-studerende samt videnskabelige æresbevisninger og præmiering for videnskabelige projekter.

Lars Jelstrup Petersen har i en femårig periode op til udnævnelsen været klinisk forskningskoordinerende lektor på Center for Regional Sundhedsforskning under Klinisk Institut, Aarhus Universitet på regionshospitalet. Det betyder, at han har rådgivet regionshospitalets medarbejdere om grundlæggende forskningsspørgsmål og arbejdet med at belyse forskning og forskningsvilkår på regionssygehusene.

Lars Jelstrup bor privat i Stoholm mellem Skive og Viborg. Privat har han stor interesse i løb og cykling kombineret med en sund interesse for god mad og vin, hvilket han også gerne dyrker i sommerhuset i Hals i Nordjylland.

Læs pressemeddelelse fra udnævnelse af Lars Jelstrup Petersen. (pdf)

Yderligere oplysninger:
Overlæge, professor, dr.med. Lars Jelstrup Petersen, Klinisk Fysiologisk Afdeling, Regionshospitalet Viborg: 7844 3305 / 6160 5951