Mandag den 19. december blev en LEGO-udgave af Regionshospitalet Viborg sat op af fritidsbygger Bo Jensen, der har brugt 700.000 klodser og ca. 600 timer på projektet. Et projekt, der kom i stand med en henvendelse fra Børneafdelingen.


Fritidsbygger Bo Jensen foran sit færdige hospital.

19-12-2011

LEGO-hospitalet fylder godt tre meter i længden og godt en meter i højden. Der er brugt ca. 700.000 klodser, som LEGO Charity har sponsoreret. Projektet kom i stand, efter Børneafdelingens ledende overlæge Lars G. Hansen skrev til LEGO i håb om, at koncernen ville overveje et LEGO-byggeri i Viborg.

Et par måneder senere kom der pludselig positiv svar tilbage. LEGO Charity ville give klodserne og samtidig fik Børneafdelingen kontakt til fritidsbygger Bo Jensen. Han takkede ja til hospitals-projektet og har siden brugt 20-25 timer om ugen, hvoraf en stor del af tiden er gået med at sortere klodser i de rigtige farver og mængder.

- Når jeg står her i dag og samler det og hører alle de kommentarer fra børn og voksne, der stopper op og kigger, så er det bare det hele værd. Det er mit kick, forklarede Bo Jensen tilfreds.

Et researchbesøg som inspiration
Han har gennem årene bygget mange ting for LEGO og deltaget i konkurrencer. En god erfaring at trække på, når hospitalet skulle bygges på distancen. Bo Jensen havde forud for dagens opførelse kun været på Regionshospitalet Viborg en enkelt gang for at besøge Børneafdelingen og tage et par billeder. Herudover har han korresponderet med projektdirektør Jens Anton Dalgaard omkring bygninger og supplerende fotos.

Hospitalet har han bygget efter samme koncept, som LEGO normalt praktiserer, nemlig at man som beskuer kan "kigge indenfor" og se aktivitet i bygningerne - og udenfor. Bl.a. er der bag hospitalet en LEGO-byggeplads som klargøring til det kommende akutcenter syd for højhuset.

- Jeg kommer selvfølgelig og laver en tilbygning, når man er klar til det, konstaterede Bo Jensen, der siden 1. oktober har været fastansat hos LEGO Charity, hvor han bl.a. pakker LEGO, bygger for LEGO Fonden og meget andet.

P-dækket som udgangspunkt
Det nyopførte LEGO-hospital er ikke udført efter noget nøjagtigt størrelsesforhold. Det har været LEGO-klodserne og Bo Jensen, der har fundet nogle passende proportioneringer.

- Jeg begyndte med en minifigur og en LEGO-bil, og rampen til parkeringsdækket skulle jo passe til den, og derfra fik jeg skabt p-pladsen foran hovedindgangen, og så satte det ligesom rammerne for størrelsesforholdet af resten, fortalte Bo Jensen, der sagde ja til hospitalsbyggerier som afveksling til det LEGO Star Wars-univers, som han havde levet i og bygget på i flere år.

Bo Jensens hospital har fået permanent plads i en stor montre på 3. etage ved forhallen på vej ind til trafikcentrum.

Fotos: Lisbeth Justesen, Klinisk Foto, Billeddiagnostisk Afdeling