Fertilitetsklinikken på Regionshospitalet Skive er igen Danmarks dygtigste til at sikre patienterne graviditet. Det dokumenterer Dansk Fertilitetsselskabs statistik for 2011.

25-05-2012

Hvor den kliniske graviditetsrate er 22,6 procent i gennemsnit for landets 10 offentlige og 12 private fertilitetsklinikker, topper Fertilitetsklinikken på RH Skive med 30 procent. Den kliniske graviditetsrate sætter de opnåede graviditeter i forhold til antallet af behandlinger.

- Et erfarent, dygtigt, forsknings- og udviklingsorienteret personale er hemmeligheden bag vores gode resultater, siger laboratorieleder Betina Boel Povlsen fra Fertilitetsklinikken.

Hun fortæller, at alle klinikkens medarbejdere er optaget af at holde fast i en mangeårig tradition for at løfte i tværfagligt fællesskab for at give hvert enkelt par den bedste, individuelle behandling.

- Alle har en helt unik indstilling til løbende at forfine indsatsen. Alle bidrager - og alle får noget igen. Det smitter af på resultaterne, siger hun.

Fertilitetsklinikken har travlt for tiden. Brugerbetalingen i 2011 fik mange til at udsætte fertilitetsbehandling. I årets fire første måneder har klinikken modtaget 11 procent flere henvisninger end i den tilsvarende periode i 2010.