I forbindelse med det landsdækkende initiativ, Forskningens Døgn, er der åbent hus på de fire hospitaler i Hospitalsenhed Midt i dagene den 19. og 20. april.

16-04-2012

Forskningens Døgn er en landsdækkende videnskabsfestival under Uddannelsesministeriet, hvor formålet er at sætte fokus på forskning.

- Hospitalsenhed Midt har mange spændende forskningsaktiviteter i gang, og vi vil gerne være med til at sætte fokus på den del af vores hospitaler, siger kvalitets- og forskningschef Charlotte Hjort.

Regionshospitalet Silkeborg og Regionshospitalet Hammel Neurocenter har åbent hus torsdag den 19. april. I Hammel vil det være muligt at få et indblik i den store
forskningsaktivitet, som er en del af centerets arbejde. I Silkeborg vil der være rundvisninger og oplæg, hvor man blandt andet kan høre om, hvorfor Diagnostisk Center er blevet landskendte for hurtig udredning af kræft, besøge en operationsstue, se de nyeste teknikker til at diagnosticere hjertesygdom, og få svar på spørgsmål om rygsmerter.

Dagen efter, fredag den 20. april er det hospitalerne i Viborg og Skive, der åbner dørene for alle interesserede. Også her byder programmet på en bred vifte af aktiviteter: I forhallen og ved hovedindgangen i Viborg vil der være stande, hvor
man kan høre om forskellige funktioner, der vil være rundvisninger på flere afdelinger og korte foredrag om forskellige emner (rygerlunger, løbeskader, modstandsdygtige bakterier m.v.). I Skive er der blandt andet mulighed for at besøge neurorehabiliteringen og Fertilitetsklinikken.
- Forskning er en integreret del af vores hospitalsenhed, for det er igennem forskningen, at vi bliver klogere og hele tiden kan udvikle nye behandlings- og plejetilbud til gavn for patienterne, forklarer Charlotte Hjort.


Læs mere om Forskningens Døgn her: http://forsk.dk/