Regionshospitalerne i Viborg, Silkeborg, Hammel og Skive slår dørene op for alle i forbindelse med videnskabsfestivalen Forskningens Døgn.

24-04-2013Torsdag d. 2. maj har alle interesserede mulighed for at få et anderledes indblik i hverdagen på et hospital. Det sker, når alle fire regionshospitaler i Hospitalsenhed Midt byder indenfor til åbent hus.

- Vi vil gerne vise borgerne noget af alt det, vi laver på vores hospitaler, og Forskningens Døgn er en god anledning til at slå dørene op. Forskning har jo netop skabt grundlaget for meget af den behandling og genoptræning, som patienter får på vores hospitaler. Vi håber, at mange vil benytte lejligheden til at kigge indenfor, siger cheflæge Christian Møller-Nielsen fra Hospitalsenhed Midt.

Der vil være mulighed for at se ind i en ambulance, besøge en operationsstue, få forbinding på bamsens arm, få målt blodtryk, få skannet hovedpulsåren, se en MR- og CT-skanner, besøge Fertilitetsklinikken og meget, meget andet.

Aktiviteterne den 2. maj fordeler sig på Hospitalsenhed Midts fire hospitaler, hvor medarbejdere alle steder står for aktiviteter, udstillinger, foredrag, rundvisninger på afdelinger/centre og meget andet. Se detaljer for hvert hospital nedenfor.

Åbent hus på Hospitalsenhed Midt den 2. maj 2013

Regionshospitalet Viborg - åbent hus kl. 16-20
I forhallen i Viborg vil der være stande, hvor man kan få tjekket helbredet på forskellig vis, fx ved at få målt blodtryk, blodsukker, lungefunktion – eller få ultralydsscannet sin hovedpulsåre. Der er rundvisninger på flere afdelinger, hvor besøgende blandt andet kan høre om løbeskader, om genoptræning efter rygmarvsskader og få instruktion i genoplivning.


Aktiviteter i Læringscenter Midt. Det sker også under Forskningens Døgn når der er åbent hus på Regionshospitalet Viborg.

Regionshospitalet Silkeborg - åbent hus kl. 16-20
I Silkeborg er der rundvisninger og oplæg, hvor man blandt andet kan høre om, hvorfor Diagnostisk Center er blevet landskendt for hurtig udredning af kræft eller stifte bekendtskab med det nye initiativ; Klinik for Multisygdomme - her hjælpes patienter, der lider af flere sygdomme med at få tilrettelagt den optimale behandling. Derudover er der mulighed for at besøge Radiologisk Afsnit med skannere, røntgenudstyr mv. eller se en fuldt udstyret operationsstue, hvor man selv kan prøve kræfter med at operere en skulder eller et knæ i simulatoren.


Foto fra åbent hus på Regionshospitalet Silkeborg i 2012, hvor Akutlægebilen bliver vist frem - det sker også i år.

Regionshospitalet Hammel Neurocenter - åbent hus kl. 15-17
På Regionshospitalet Hammel Neurocenter vil det være muligt at få et indblik i den store forskningsaktivitet, som er en del af centerets arbejde. Interesserede kan blandt andet afprøve nogle af de tests, der bruges i hospitalets forsknings- og udviklingsprojekter som fx balancetræning, aktivitetsinterview og spisetræning.

Regionshospitalet Skive – åbent hus kl. 10-18
I Skive sætter medarbejderne fokus på hjertet, når hospitalet i samarbejde med det øvrige Skive Sundhedshus hele dagen er vært for flere aktiviteter, med sundhedsfremme, motion og forebyggelse af hjerte-karsygdomme som omdrejningspunkt. Der er rundvisninger på flere afsnit - blandt andet på Akutklinikken og i Fertilitetsklinikken, hvor besøgende kan se det første hjerteblink, når livet begynder.


Igen i år vil det være muligt at få en rundvisning på Fertilitetsklinikken på Regionshospitalet Skive.

Programmerne for åbent hus på de fire hospitaler kan ses på hospitalsenhedens hjemmeside: http://www.hospitalsenhedmidt.dk/forskningensdoegn

Læs mere om det landsdækkende Forskningens Døgn: http://forsk.dk/