Lægefaglig direktør Christian Møller-Nielsen leder hurra-råbene ved prisoverrækkelsen i Silkeborg.

Silkeborg vinder førsteplads på et godt omdømme og et højt niveau på mange specialer.

05-12-2013

Tidsskriftet Dagens Medicin har netop kåret Danmarks bedste hospitaler i 2013, og titlen som landets bedste blandt de mindre hospitaler går til Regionshospitalet Silkeborg foran Kolding og Sønderborg.

Prisen blev overrakt til hospitalet 5. december 2013 af Dagens Medicins chefredaktør Nicolai Döllner i overværelse af ledere og medarbejdere fra Regionshospitalet Silkeborg.

I Dagens Medicins bedømmelse udmærker Regionshospitalet Silkeborg sig ved at ligge i top tre på seks ud af ti specialer – og ved at have et rigtigt godt omdømme blandt de lægelige kolleger rundt i landet.

Engagerede medarbejdere og dygtige ledere
- I hospitalsledelsen ser vi det her som kulminationen på den udvikling, der har været i Silkeborg, hvor bl.a. akutfunktionen blev reduceret, men hvor vi har fået skabt noget andet. Det er kun skabt på baggrund af engagerede medarbejdere og dygtige ledere. Det er jer, der har skabt det her og har leveret resultaterne, og det er der heldigvis også andre, der har set, sagde Christian Møller-Nielsen, lægefaglig direktør i Hospitalsenhed Midt til de omkring 300 medarbejdere, der overværede prisoverrækkelsen.

- Der er stor ros fra det samlede regionsråd for den måde, hospitalet går til opgaverne på. Diagnostisk Center og Center for Planlagt Kirurgis utraditionelle organisering og tilgang til opgaven vækker opsigt over hele landet, ja selv udlandet har bud efter jer, supplerede Bente Nielsen (SF), 1. næstformand i Regionsrådet i Region Midtjylland.

- Et andet resultat i år af, at det går godt i Silkeborg er, at hospitalet har fået sin første universitetsklinik inden for forskning i samarbejde med Aarhus Universitet. Det er endnu en blåstempling af det store arbejde, der foregår her på stedet. Og forhåbentlig kan klinikken være med til at sikre, at hospitalet også er i front de kommende år, tilføjede hun.

Udvikling og kvalitet i top
Kardiologien på Regionshospitalet Silkeborg fremhæves i Dagens Medicins vurdering som landets bedste blandt de mindre hospitaler, mens der er en samlet andenplads til fire andre specialer.

Dagens Medicin bemærker i sin begrundelse for prisen, at det er godt gået, at Regionshospitalet Silkeborg med en særstatus som udviklingshospital formår både at udvikle og nytænke og samtidig holde kvaliteten af behandlingerne helt i top.
De flotte resultater er også opnået i en tid med flere store omlægninger på hospitalet, der gennem de senere år også har øget aktiviteten betragteligt. Fra 2011 til 2012 steg antallet af behandlinger med 25 procent, og i 2013 med yderligere 10-20 procent.


Oversygeplejerskerne Mette Fjord Nielsen og Helle Andersen med diplomet fra Dagens Medicin.

FAKTA:
• Lægetidsskriftet Dagens Medicin har i sin undersøgelse "Danmarks Bedste Hospital 2013" bedømt Regionshospitalet Silkeborg på
- behandlingskvalitet (kvalitetstal fra kliniske databaser)
- patienttilfredshed (tal fra Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser - LUP)
- omdømme og faglig status (afstemning blandt bladets læsere).

• I "Danmarks Bedste Hospital 2013" bedømmes Regionshospitalet Silkeborg i kategorien af mindre hospitaler sammen med 20 andre. Hospitalet i Silkeborg scorer som det bedste i alt 171 point i konkurrencen. Derefter kommer Kolding med 154 point og Sønderborg med 153 point.

• 10 af Regionshospitalet Silkeborgs specialer indgår i bedømmelsen.

• Når Regionshospitalet Silkeborg vinder i kategorien af mindre hospitaler, skyldes det en kombination af
- en behandlingskvalitet, der er på linje med de bedste, og
- et omdømme, der er vurderet som kategoriens bedste blandt kolleger på andre hospitaler.

Hent pressemeddelelsen (pdf)