Einar Pahle er skiftet fra vikarierende til fastansat ledende overlæge på Kirurgisk Afdeling.

07-03-2013Einar Pahle trådte til som vikar for Kirurgisk Afdelings ledende overlæge for knap et halvt år siden, da stillingen blev ledig. Fra 1. marts er han nu fastansat som afdelingens lægelige chef og fortsætter dermed i afdelingsledelsen sammen med Kirurgisk Afdelings oversygeplejerske, Helle Skytte Andersen.

Einar Pahle (57) kom til Regionshospitalet Viborg som overlæge i 2012. Forinden havde han arbejdet som overlæge i 12 år på den mave-tarmkirurgiske afdeling L på Aarhus Universitetshospital - det tidligere Århus Kommunehospital. Uddannelsen til læge fik han på Københavns Universitet i 1983. Han blev speciallæge i kirurgi i 1994 og speciallæge i kirurgisk gastroenterologi (kirurgiske mave-tarmsygdomme) i 1998.

Einar Pahle er ekspert i fedmekirurgi og behandling af komplikationer efter gastrisk bypass, hvor man ved en operation frakobler størstedelen af mavesækken og den øverste del af tyndtarmen. Desuden er han specialist i behandling af kræft i spiserør og mavesæk.

Den "nye" ledende overlæge har ledelseserfaring med sig fra Aarhus, bl.a. som afsnitsleder på operationsgangen og som leder af mave-tarmkræft-teamet. Hertil kommer den erfaring, han har fået under vikariatet som ledende overlæge.

- Tiden som vikar for den ledende overlæge har været meget spændende og udbytterig. Så jeg ser frem til at fortsætte arbejdet med at højne fagligheden og dermed patientbehandlingen i samarbejde med personalet på Kirurgisk Afdeling, siger Einar Pahle.

Som ledende overlæge bliver Einar Pahle også involveret i de omlægninger, hospitalet skal gennemføre, når det kommende Akutcenter Viborg kan tages i brug i 2016. Til den tid skal alle hospitalsenhedens akutte patienter modtages i Akutcenter Viborg til hurtig og kompetent udredning i et behandlerteam, som arbejder på tværs af fag og specialer. Her skal mange nye arbejdsgange og samarbejdsformer falde på plads. Akutcenter Viborg opføres for dele af den 1,15 milliarder store byggebevilling, som regeringens kvalitetsfondsmidler og Region Midtjylland står bag.

Einar Pahle bor i Skanderborg sammen med sin ægtefælle, Anna Kirstine Alslev, som er anæstesisygeplejerske. Sammen har de to voksne børn.

Fakta:

  • Kirurgisk Afdeling på Regionshospitalet Viborg dækker en befolkning på 220.000 indbyggere. Herudover har afdelingen regionsfunktion for Region Midtjylland inden for fedmekirurgi og kirurgiske indgreb hos patienter med tilbageløb af maveindhold fra spiserøret.
  • Kirurgisk Afdeling rummer en sektion for kirurgiske mave-tarmsygdomme og en sektion for brystkirurgi. Regionshospitalet Viborgs patienthotel og centralsekretariat indgår også i Kirurgisk Afdeling.
  • Kirurgisk Afdeling har cirka 200 stillinger på fuldtidsbasis - fordelt på læger, sygeplejersker og andet plejepersonale, sekretærer og hotelpersonale.