Niels Ole Pedersen (til venstre) har netop overrakt en donation på 80.000 kroner til hospitalsklovnene på RH Viborg. Pengene er skaffet gennem "Klovnenetværket", som består af 100 erhvervsfolk fra Viborg, Silkeborg og Skive. Klovnen Petunia tog sammen med oversygeplejerske Maria Brinck Krog og overlæge Lars G. Hansen imod donationen.

03-12-2013

100 erhvervsfolk fra Skive, Silkeborg og Viborg har været med til at sikre den fortsatte drift af hospitalsklovnene på Børneafdelingen på Regionshospitalet Viborg. Gennem projektet ”100 ansigter der gør en forskel” har de skaffet 80.000 kroner, som forleden blev overrakt til Børneafdelingen. Pengene rækker til omtrent et halvt års klovnerier for de indlagte børn.

De danske hospitalsklovne på landets børneafdelinger finansieres udelukkende af private midler og donationer fra fonde og er derfor meget afhængige af frivillige bidrag og fundraising-projekter. På Regionshospitalet Viborg glæder man sig derfor over donationen fra de lokale erhvervsfolk.

Projektet blev skabt sidste år af ansigtsmaler Lone Wolf og Niels Ole Pedersen fra Sani Events, som fik de mange lokale erhvervsfolk til at lægge ansigt til penselstrøgene. De kulørte ansigter blev efterfølgende fotograferet og samlet i et hæfte, som nu er blevet solgt i mere end 4000 eksemplarer til 20 kroner stykket.


Overlæge Lars G. Hansen og oversygeplejerske Maria Brinck Krog lod sig også udsmykke med symboler på deres interesse og værdier i forbindelse med projektet.