OPDATERET 26/2

"Patientens hospital - på patientens præmisser" er overskriften på et projekt, som HE Midts Innovation Midt har ansvaret for, og som udføres i samarbejde med Center for Folkesundhed og Kvalitetsudvikling (CFK) i Region Midtjylland.

25-02-2014

Projektet bygger på interviewundersøgelser, og der laves interviews i forhaller og ventearealer tilknyttet forskellige ambulatorier, akutmodtagelse og akutklinikker mv. I uge 8 var de to interviewere fra CFK på jagt efter svar fra patienter, pårørende og personale på RH Viborg og RH Skive.

I uge 9 er interviewerne på RH Silkeborg tirsdag den 25. og onsdag den 26. februar samt på RH Hammel Neurocenter torsdag den 27. februar. Interview med personale fra HE Midt vil foregå i uge 12 eller 13 efter individuel aftale.

Udbyttet af interviews skal drøftes til maj, hvor patienter, pårørende og medarbejdere inviteres til dialogmøde. Resultaterne kan få betydning for, hvordan man på hospitalerne skal agere, hvis vi i højere grad skal være "patientens hospital - på patientens præmisser". Det udspringer bl.a. fra Region Midtjyllands nye sundhedsplan, hvor der tales om "patientens præmisser.

TV MIDTVEST besøgte fredag den 21. februar Regionshospitalet Viborg i forbindelse med projektet: se indslag fra TV MIDTVEST

TV2|Østjylland besøgte tirsdag den 25. februar Regionshospitalet Silkeborg: se indslag fra TV2 Østjylland