InterGen i Viborg har sendt borde, stole, tallerkener og andet brugt udstyr af sted til hospitalsbyggeriet i Gødstrup.

23-09-2014


Graham Mitchel, bedre kendt som Gokke, glæder sig over, at brugte møbler og service nu får nyt liv i skurbyen i Gødstrup.

300 stole, 78 kantineborde, mødemøbler og adskillige affaldskurve, tallerkener, kopper, salt- og peberkværne og mikrobølgeovne…

Medarbejderne hos InterGen i Viborg har haft travlt med at sortere og finde inventar til den omfattende skurby, som Hospitalsenheden Vest er i fuld gang med at opføre i forbindelse med byggepladsen for det nye hospital i Gødstrup. Her får op mod 1000 håndværkere, rådgivere og funktionærer i de kommende år deres daglige arbejde, og det kræver selvfølgelig stole, borde og hvad der ellers hører til en arbejdsplads med kontorer, mødelokaler og kantine.

- Vi fik en regulær ønskeseddel fra dem, og så gik vi ellers i gang med at finde frem og skaffe, fortæller projektleder hos InterGen, Graham Mitchel, bedre kendt som Gokke.

Internationalt genbrug
InterGen blev oprettet i 1994 i det gamle Århus Amt for at holde styr på amtets aflagte udstyr og inventar.

I dag er InterGen en del af Region Midtjylland og sorterer under Hospitalsenhed Midt. På lageret på Erik Glippingsvej i Viborg og en nedlagt landejendom ved Aarhus modtager InterGen brugte og kasserede møbler, instrumenter og udstyr fra samtlige hospitaler i regionen. En stor del af udstyret er gennem årene blevet sendt til eksempelvis Afrika og Østeuropa, men også regionens egne institutioner står som aftagere på en del af de ellers kasserede sager.

- Så vi sender altså ikke kun udstyr til udlandet, pointerer Graham ”Gokke” Mitchel.


Stablede stole og borde klar til at blive sendt af sted til skurbyen i Gødstrup.

Penge at spare
Hos byggefolkene i Gødstrup vækker de aflagte møbler fra InterGen stor begejstring, fortæller arbejdsmiljøkonsulent Tanja Andersen fra projektsekretariatet ved DNV-Gødstrup.

- En skurby skal ofte indrettes i sidste øjeblik, så man er nødt til at skynde sig ud og købe nyt inventar. Og det er dyrt, konstaterer Tanja Andersen.

Gennem samarbejdet med InterGen har Gødstrup-projektet derfor sparet adskillige kroner, som nemt kan bruges til andet, når man skal bygge et nyt hospital på en bar mark.
Tanja Andersen har samtidig været imponeret over kvaliteten af mange af de ting, hun har modtaget. Polstrede stole og porcelænsservice som erstatning for plastikkrus og paptallerkener for eksempel.

- Det kan da godt være, at nogle af stolene har haft et par afskrabninger, men de fungere rigtig fint til formålet her, hvor vi skal etablere en midlertidig arbejdsplads, hvor håndværkerne kommer på skift. Så vi er rigtig godt tilfredse og stolte af at være kommet så langt via genbrug, siger Tanja Andersen, som har stor ros til InterGens hurtighed og overblik.