Medarbejderne på Kvindeafdelingen har for tiden travlt med at sortere og pakke forud for flytningen af to afsnit til Patienthotellet. Samtidig med flytningen skifter Kvindeafdelingen til de nye borgervenlige navne.

Tirsdag den 3. marts flytter to af Kvindeafdelingens sengeafsnit permanent ind på Patienthotellet ved Regionshospitalet Viborg. Samtidig skifter Kvindeafdelingen navn til ”Kvindesygdomme og Fødsler” og overgår som den første afdeling på Hospitalsenhed Midt til Region Midtjyllands nye borgervenlige navne.

Med flytningen af to afsnit under Kvindeafdelingen har Regionshospitalet Viborg nu taget hul på den omfattende rokade, som skal få ombygning og udvidelse af hospitalet til at gå op med en hverdag med fuld drift.

Det er Kvindeafdelingens Y07 - Sengeafsnit for Kvindesygdomme og Sengeafsnit for Barslende – som 3. marts flytter fra de nuværende lokaler i hospitalets højhus til Patienthotellet. Her bliver de samlet til ét sengeafsnit under navnet ”Afsnit for Kvindesygdomme og Barslende”.

Flytningen til Patienthotellet i Viborg kommer på mange måder patienterne fra Viborg, Skive og Silkeborg kommuner til gode, vurderer afdelingens oversygeplejerske Maria Brinck Krog.

- Vores patienter kan se frem til nogle rigtig gode og rolige omgivelser med enestuer til alle og en flot restaurant at spise i. Og samtidig er patienterne omgivet af et tværfagligt team af personale til at varetage alle pleje- og behandlings opgaverne, fortæller Maria Brinck Krog.

Hun understreger samtidig, at flytningen ikke får betydning for Kvindeafdelingens øvrige afsnit eller afdelingens aktivitetsniveau. Kvindeafdelingens indflytning på Patienthotellet ændrer heller ikke på, at patienter og pårørende fra hospitalets øvrige afdelinger fortsat kan bruge Patienthotellet som hidtil.

Byggeri under fuld drift
Baggrunden for flytningen er den igangværende udvidelse og ombygning af Regionshospitalet Viborg. Et 24.000 kvadratmeter nyt akutcenter vil i løbet af de kommende år blive bygget til, ligesom store dele af det eksisterende hospital skal bygges om og moderniseres. Vel at mærke mens hospitalet er i fuld drift og opretholder sikker og effektiv behandling for patienterne.

Det betyder, at en række afsnit og afdelinger i løbet af de kommende år skal flytte for at give plads til håndværkere og nye funktioner.

Nye navne skal gavne patienterne
Samtidig med den fysiske flytning skifter Kvindeafdelingen som den første afdeling på Hospitalsenhed Midt til de nye borgervenlige navne, som Region Midtjylland har besluttet at indføre på alle regionens hospitaler. På Hospitalsenhed Midt vil de nye navne blive indført løbende de kommende år.

I første omgang skifter Kvindeafdelingen nu navn til ”Kvindesygdomme og Fødsler”, ligesom også en række af afdelingens afsnit ændrer navn (se nedenstående liste).

- Kvindeafdelingen har ikke haft de vanskeligste navne, men helt overordnet er formålet at gøre det nemmere for vores patienter at afkode de enkelte navne, og vi glæder os til at få mere borgervenlige navne indført alle steder, siger hospitalsdirektør Lars Dahl Pedersen.

Hent pressemeddelelse som pdf.


Oversigt over Kvindeafdelingens nye navne - klik på billedet for at se det i større version.


Læs flere nyheder fra Hospitalsenhed Midt >>

Pressekontakt

Kommunikations- og sekretariatschef

Kristine Stange
Tlf.: 7844 1111 
Mobil: 5183 6020
Mail: kristine.stange@midt.rm.dk 

Kommunikationskonsulent
Winnie Axelsen Elmstrøm
Tlf.: 7844 1118
Mobil: 2494 3388
Mail: winnie.elmstrom@midt.rm.dk 

Øvrige medarbejdere i Kommunikation