Universitetsklinik for Innovative Patientforløb har fået sin første professor. Det er Peter Vedsted, som også er tilknyttet Forskningsenheden for Almen Praksis under Institut for Folkesundhed på Aarhus Universitet.

07-09-2015

Nye former for sammenhængende, hurtige og strømlinede patientforløb. Det er målet med et udviklingssamarbejde mellem Forskningsenheden for Almen Praksis på Aarhus Universitet og Universitetsklinik for Innovative Patientforløb, som er en del af Diagnostisk Center på Regionshospitalet Silkeborg.

Det samarbejde bliver nu markant intensiveret, når professor i almen medicin Peter Vedsted bliver tilknyttet universitetsklinikken i Silkeborg på deltid. Peter Vedsted fortsætter samtidig sin professor-tilknytning til Forskningsenheden for Almen Praksis på Aarhus Universitet.

De seneste år har Peter Vedsteds forskning koncentreret sig om almen praksis og samspillet med det øvrige sundhedsvæsen.

- Den forskning, vi laver, vil dokumentere, at det kan lade sig gøre at binde tingene sammen, at integrere på tværs af sektorer og tænke nye måder at bruge sygehusene på, siger Peter Vedsted.

- Peter Vedsted er en international kapacitet på dette område. Han har alle de kompetencer, der er nødvendige for at løfte forskningen i Universitetsklinik for Innovative Patientforløb op på et endnu højere niveau. Alle i Diagnostisk Center ser med store forventninger frem til et endnu tættere samarbejde i årene fremover, siger ledende overlæge Ulrich Fredberg fra Diagnostisk Center.

Som professor skal Peter Vedsted varetage funktionen som forskningsleder og rekruttere og støtte yngre forskere - og i det hele taget bidrage til den forsatte udbygning af et stærkt forskningsmiljø i universitetsklinikken på Regionshospitalet Silkeborg.

Hent pressemeddelelse (pdf).