Anvend røremaskine, vægt og dejskraber.
Tilsæt FiberHusk, Pofiber eller Fibrex:
- 1 del gul FiberHusk = 2 dele grøn Husk
- 1 del Pofiber = 2 dele FiberHusk
Brug eventuelt GFG (glutenfri gluten substitut, bageforbedrende) 3-4 spsk. til 500 g mel.
Variér smagen med for eksempel kommen, anis, fennikel, oregano, kardemomme, kanel, rosiner, abrikoser, æble, chokolade, persille og hvidløg.
Ristede frøkerner giver en anderledes aroma.
Revet gulerod, rødbede, spinat eller blendede græskarkerner giver flot farve/smag.
Dejen skal være klistret. Tilsæt derfor melet lidt efter lidt. Måske skal du ikke bruge alt melet.
Hvis dejen er for våd, har den ingen bæreevne = fladt brød.
Hvis dejen er for tør, hæver den ikke.
Mislykket brød kan for eksempel bruges til rasp eller ristes med lidt olie, hvidløg og persille.
Kuvertbrød formes nemmest direkte på bagepapir.
I almindelige kageopskrifter reduceres melmængden med 10 procent.