16-08-2018

Regionshospitalet Hammel Neurocenter har fået et nyt orangeri, hvor patienter og pårørende kan nyde samvær, sol og varme, mens de kan følge med i planters vækst.

Det nye orangeri er et udendørs åndehul, hvor patienter og pårørende på Hammel Neurocenter kan komme og opholde sig – selv på regnfulde, kolde og blæsende dage. Det er indrettet med havemøbler, og der er dobbeltdøre, så kørestole kan komme ubesværet ind og ud. 

Orangeriet giver patienter og pårørende mulighed for nærhed, nærvær og udehygge med hinanden under indlæggelsen. Det er placeret i forhaven på Hammel Neurocenter ud mod Voldbyvej, så det giver samtidig patienterne mulighed for at følge lidt med i trafik og aktivitet uden for neurocentrets mure.

Orangeriet er sponseret af Lions Club Hadsten, Juliana Drivhuse og Hammel Neurocenter.

- Vi har i forvejen et andet drivhus, og det bliver flittigt brugt. Derfor glæder vi os over, at Lions Club Hadsten og Juliana Drivhuse med det nye orangeri har givet os endnu bedre rammer for udeliv, lyder det fra havegruppen på Hammel Neurocenter.

Havegruppen har til stor begejstring fulgt med i, at tre af de frivillige fra Hammel Neurocenter hen over sommeren har samlet og rejst det nye orangeri sammen med en kollega fra Servicecentret på hospitalet. 

Den officielle indvielse af det nye orangeri i parkhaven fandt sted onsdag den 15. august, hvor repræsentanter fra Juliana Drivhuse og Lions Club Hadsten deltog sammen med patienter, pårørende og ansatte. I den forbindelse havde havegruppen på Hammel Neurocenter stablet et lille festligt arrangement på benene, hvor de bød på et let traktement og et glas bobler.

 

Foto: Agata Lenczewska-Madsen, Hospitalsenhed Midt