For sit engagerede spil på den idrætsmedicinske bane har han modtaget Ove Bøje-prisen fra Dansk Idrætsmedicinsk Selskab.

14-02-2018

Ulrich Fredberg, ledende overlæge på Diagnostisk Center på Regionshospitalet Silkeborg, modtog forleden Dansk Idrætsmedicinsk Selskabs Ove Bøje-pris. Prisen, som består af 10.000 kroner og et diplom, uddeles hvert andet år til en person, som gennem sit virke inden for forskning, klinik eller undervisning har bidraget væsentligt til at fremme og højne niveauet inden for klinisk idrætsmedicin.

Ulrich Fredberg er speciallæge i reumatologi og i blodsygdomme og den ene af to ledende overlæger på Diagnostisk Center. Men det er hans idrætsmedicinske indsats, der har kvalificeret ham til Ove Bøje-prisen. En stor del af hans forskningsarbejde er udført inden for idrætsmedicin og ultralydsskanning, og hans ph.d.-arbejde er den direkte årsag til, at alle professionelle fodboldklubber i Europa ultralydsskanner deres elitespillere inden ansættelse. Ulrich Fredberg dokumenterede nemlig, at ultralydsskanning kan afsløre forandringer i de store sener allerede et år inden, symptomerne opstår.
Ulrich Fredberg er også kendt som idrætslæge for blandt andet AGF og herre- og damelandsholdet i fodbold, og han har været inviteret foredragsholder i flere end 100 virksomheder og fodboldklubber i ind- og udland, for eksempel FC Barcelona.
I 2015 blev han adjungeret professor i idrætsmedicin på Syddansk Universitet for at løfte forskningen inden for idrætsmedicin og ultralydsskanning.

Overrækkelsen af Ove Bøje-prisen fandt sted på den skandinaviske idrætsmedicinske kongres i København. Manden, der har lagt navn til hædersprisen, var ifølge Dansk Idrætsmedicinsk Selskab en af de første – hvis ikke den første – som bedrev klinisk idrætsmedicin på systematisk og med god forskningsfaglig baggrund. Dansk Idrætsmedicinsk Selskab betegner Ove Bøje som en klinisk idrætsmedicinsk pioner, som illustrerede den forskningsmæssige forbindelse mellem naturvidenskab og sundhedsvidenskab.
Læs mere på Dansk Idrætsmedicinsk Selskabs hjemmeside.

 

Foto: Agata Lenczewska-Madsen, Hospitalsenhed Midt