Dagens Medicin har offentliggjort nye delresultater i undersøgelsen om Danmarks bedste hospitaler. Børn og Unge på Regionshospitalet Viborg vinder guld for behandling af børn og unge med diabetes.

10-12-2018

Børn og Unge på Regionshospitalet Viborg er stadig i førertrøjen som Danmarks bedste til at behandle børn og unge med diabetes. Det er lægetidsskriftet Dagens Medicin nået frem til som led i det store analysearbejde, der skal munde ud i kåringen af det bedste blandt de store, de mellemstore og de mindre hospitaler i Danmark.

Dagens Medicin trak børne-diabetes ud til særskilt analyse i 2014. Børn og Unge har været førende alle årene – bortset fra 2015, hvor afdelingen måtte "nøjes" med en 3.-plads. Guldmedaljen for børne-diabetes har med andre ord været i sikker forvaring i Viborg siden 2016.

 

181210_Screendump-DBH-diabetes_1040x680.jpg

Skærmbillede - Dagens Medicin

Den gode behandling

- Vi er både glade og stolte over resultatet. Behandling af børn og unge med diabetes og kontakten med deres forældre er i den grad en tværfaglig opgave. Vi har et fantastisk velfungerende og sammenspillet diabetesteam, som består af læger, sygeplejersker, diætister, psykologer, socialrådgiver og sekretærer. Tilsammen dækker de hele den brede, faglige palet – og hver især byder de ind med deres spidskompetencer, siger oversygeplejerske Maria Brinck Krog fra Børn og Unge.

Det gode forløb

- Diabetesbørn og -unge får sammen med deres familie en fast kontaktlæge og en fast kontaktsygeplejerske. Det giver dem let adgang til personale, der er opdateret på deres behandling og kender deres udfordringer aktuelt og på sigt. Det er i høj grad med til at sikre et godt, sikkert og trygt forløb, fremhæver Maria Brinck Krog som en del af baggrunden for Børn og Unges diabetesteams succes.

 

181210-Fejring-af-DBH-diabetes_DSC5691_1040px.jpg

Børn og Unge fejrede triumfen med kage mandag den 10. december. Ledende overlæge Mads Skipper skærer for. Foto: Agata Lenczewska-Madsen, Hospitalsenhed Midt

Sølv til Silkeborg og bronze til Viborg for voksen-diabetes

Dagens Medicin har også analyseret området for voksen-diabetes. Her kommer Diagnostisk Center på Regionshospitalet Silkeborg ind på en 2.-plads. Medicinsk Afdeling på Regionshospitalet Viborg scorer 3.-pladsen.

For hospitaler, der både har voksen- og børne-diabetes, udregner Dagens Medicin en samlet score. Her kommer Regionshospitalet Viborg ind på en 1.-plads.

Kræftområdet

Dagens Medicin har også breaket Danmarks Bedste Hospitals delresultater for kræftområdet.
Her scorer Regionshospitalet Viborg en 2.-plads inden for brystkræft-kirurgi.
Klinik for Lindrende Behandling, som dækker både Viborg og Silkeborg, får en 2.-plads i Viborg og en 5.-plads i Silkeborg for palliativ behandling.
Med hensyn til patologisk diagnostik er der en delt 4.-plads til Viborg for brystkræft og en 1.-plads for testikelkræft. Sidstnævnte deles dog med 12 ud af 13 deltagende patologiske afdelinger.
For tarmkræft-screening får Viborg en delt 10.-plads.

Danmarks Bedste Hospitaler (blandt de store, de mellemstore og de mindre hospitaler) kåres i slutningen af denne uge.

Pressekontakt

Find pressekontakt, billeder, kommunikationspolitik og meget mere i vores presserum.