Lægetidsskriftet Dagens Medicin er i gang med den årlige undersøgelse ”Danmarks Bedste Hospital”. I fredags offentliggjorde bladet resultaterne på hjerte-kar-området.

26-11-2018

Som led i undersøgelsen vinder afdelingen for hjertesygdomme på Regionshospitalet Viborg en delt førsteplads som Danmarks bedste til KAG (Koronar Arterio Grafi). KAG er en undersøgelse af de blodårer, der forsyner hjertet med blod. KAG er en af flere undersøgelser, der kan vise, om der er forkalkninger eller ej. Førstepladsen deles i år med Sygehus Sønderjylland i Aabenraa. Begge afdelinger opnår 100 point af 100 mulige i undersøgelsen.

181126-Danmarks-bedste-til-KAG_DSC4884_1040px.jpg

Specialeansvarlig overlæge Per Dahl Christensen ved KAG-udstyret.
Foto: Agata Lenczewska-Madsen, Hospitalsenhed Midt

Hjertesygdommes afdelingsledelse - ledende overlæge Jens Refsgaard og oversygeplejerske Anne Dorthe Bjerrum - glæder sig utrolig meget på afdelingens vegne over det fine resultat.

- Til sommer næste år overtager Aarhus Universitetshospital alle KAG-undersøgelser i hele Region Midtjylland som led i sparekataloget, som regionsrådet netop har besluttet. En proces, som afdelingen allerede er i gang med at planlægge sammen med Aarhus for fortsat at kunne tilbyde borgerne gode og hurtige udrednings- og behandlingsforløb på et højt fagligt niveau, når de har problemer med hjertet, siger de.

- For vores afdeling betyder det rigtig meget at aflevere KAG-området med den store anerkendelse, det er at blive nummer 1. Det minder os om, at lukningen af KAG-funktionen i Viborg sker på baggrund af en stor spareplan – og ikke på grund af dårlig kvalitet, lav faglighed, mange komplikationer eller lange ventetider. Det sker på grund af en regional besparelse, og der er en verden til forskel, når dét er begrundelsen, understreger de.

181126-Danmarks-bedste-til-KAG_DSC4892_1040px.jpg

Når vi vinder – så vil vi markere det, så i dag fester vi! Et stort til lykke til alle i Hjertesygdomme og et specielt stort til lykke til alle, der har med netop KAG-funktionen at gøre, lød det fra Hjertesygdommes afdelingsledelse, da afdelingen fejrede førstepladsen.
På billedet kommer afdelingssygeplejerske Marianne Lykke Lønvig og specialeansvarlig overlæge Per Dahl Christensen med othello-lagKAGe.
Foto: Agata Lenczewska-Madsen, Hospitalsenhed Midt

KAG-undersøgelsen foregår ambulant i lokalbedøvelse og sker gennem pulsåren i håndleddet eller lysken. Herigennem fører lægen en tynd, bøjelig plasticslange op til hjertet og indsprøjter kontrastvæske i de blodårer, der forsyner hjertet med blod, så der kan tages røntgenbilleder af blodårerne under forskellige vinkler for at indkredse eventuelle forsnævringer.

Pressekontakt

Find pressekontakt, billeder, kommunikationspolitik og meget mere i vores presserum.