Danmarks bedste mellemstore hospital ligger i Viborg. Og Danmarks bedste mindre hospital ligger i Silkeborg. Det konkluderer lægetidsskriftet Dagens Medicin efter den årlige kvalitetsanalyse blandt alle landets hospitaler.

13-12-2018
14-12-2018 klokken 12.30: Opdateret med billedgalleri fra Viborg (nederst)
14-12-2018 klokken 15.00: Opdateret med billedgalleri fra Silkeborg (nederst)
14-12-2018 klokken 21.30: Opdateret med video fra Viborg og Silkeborg (nederst)

Dagens Medicins chefredaktør, Nicolai Döllner, uddeler priserne fredag den 14. december. Der vil være taler ved regionsrådsformand Anders Kühnau, Hospitalsenhed Midts lægefaglige direktør Claus Brøckner Nielsen og hospitalsdirektør Thomas Balle Kristensen. Alle ansatte på de to hospitaler opfordres til at overvære overrækkelsen i det omfang, det daglige program gør det muligt.

  • Regionshospitalet Viborg sker det klokken 11.00 i atriumgården, plan 2.
  • Regionshospitalet Silkeborg sker det klokken 13.00 i forhallen.

I løbet af fredagen opdateres siden her med billeder og video fra prisoverrækkelserne.

DBH 1040x680.jpg

Om Danmarks Bedste Hospital:

Det er 12. gang, Dagens Medicin kårer Danmarks Bedste Hospitaler: Danmarks Bedste Store Hospital, Danmarks Bedste Mellemstore Hospital og Danmarks Bedste Mindre Hospital. Inddelingen sker efter den samlede værdi af de behandlinger, hospitalerne leverer på årsbasis. De store hospitalers behandlingsværdi er over 3 milliarder kroner; de mellemstores ligger mellem 2,9 og 1,25 milliarder – og de mindre under 1,25 milliarder kroner om året.
Undersøgelsen baserer sig på udtræk fra kliniske databaser, som hospitalerne indberetter kvalitetsdata til. Det giver næring til analyse af 69 forskellige behandlingsområder.
Behandlingskvaliteten vægter 90 procent i undersøgelsen. Patienttilfredsheden vægter de sidste 10 procent. Her har Dagens Medicin lyttet til patienternes svar i Den Landsdækkende Undersøgelse af Patientoplevelser (LUP).

Danmarks Bedste i Viborg og Silkeborg er også bedst på 7 behandlingsområder

Regionshospitalet Silkeborg tager for 6. år i træk prisen som Danmarks Bedste Mindre Hospital. Regionshospitalet Viborg blev også Danmarks Bedste Mellemstore Hospital i 2015. I 2016 og 2017 blev det til en 3.- og en 8.-plads.


DBH2015_Viborg_1040x680.jpg

Arkivfoto 2015: Regionshospitalet Viborg bliver Danmarks Bedste Mellemstore Hospital. Foto: Hospitalsenhed Midt

Regionshospitalet Viborg er bedømt på 30 mulige ud af undersøgelsens 69 behandlingsområder og kommer ind som Danmarks bedste til fedmekirurgi, behandling af forbigående blodprop i hjernen, patologiske undersøgelser for testikelkræft, KAG-hjerteundersøgelser og behandling af børn og unge med diabetes. (Resultaterne for KAG og børne-diabetes er omtalt tidligere i forbindelse med Dagens Medicins præsentation af delresultater for hjerte-karsygdomme, kræftsygdomme og diabetes).
På totalen scorer Regionshospitalet Viborg 100 point ud af 100 mulige for patienttilfredshed og 93,9 point for behandlingskvalitet. Samlet giver det et vægtet gennemsnit på 94,5 point – det højeste blandt de mellemstore hospitaler.DBH2017_Silkeborg_1040x680.jpg
Arkivfoto 2017: Regionshospitalet Silkeborg bliver Danmarks Bedste Mindre Hospital for 5. gang. Foto: Hospitalsenhed Midt

Regionshospitalet Silkeborg er bedømt på 11 mulige ud af undersøgelsen 69 behandlingsområder og kommer ind som Danmarks bedste til intensiv terapi og behandling af leddegigt.
På totalen scorer Regionshospitalet Silkeborg 100 point ud af 100 mulige for patienttilfredshed og 93,7 point for behandlingskvalitet. Samlet giver det et vægtet gennemsnit på 94,4 point – det højeste blandt de mindre hospitaler.

Specialfunktionerne på Hospitalsenhed Midts hospitaler i Hammel og Skive bedømmes ikke i Dagens Medicins kåring af Danmarks Bedste Hospitaler.

Gå ind på adressen øverst på siden for at se videoen.

Pressekontakt

Find pressekontakt, billeder, kommunikationspolitik og meget mere i vores presserum.