200526 Ulrik Wilbek på BOU_DSC8256_1040px.jpg

26-05-2020

Tirsdag den 26. maj besøgte borgmester i Viborg Kommune, Ulrik Wilbek, Regionshospitalet Viborg for at dele hjælpepakker ud til de indlagte børn sammen med Legeheltene. Hjælpepakkerne skal sætte gang i aktiv leg og bevægelse for de indlagte børn.

Under normale omstændigheder er Legeheltene fysisk til stede i Børn og Unge på Regionshospitalet Viborg, hvor de arbejder for at skabe mere aktiv leg og bevægelse for de indlagte børn. Grundet COVID-19 har Legeheltene dog været nødsaget til i en periode at indstille arbejdet midlertidigt. Legeheltene har dog et ønske om fortsat at kunne skabe aktiv leg og bevægelse for de indlagte børn, og derfor har de løbende sendt hjælpepakker til de indlagte børn i løbet af corona-situationen.

Ulrik Wilbek, borgmester i Viborg Kommune, støttede op om initiativet og hjalp Legeheltene med at bringe den femte hjælpepakke ud tirsdag den 26. maj.

Leg og bevægelse på hospitalsstuerne

Temaet for den femte hjælpepakke er ”gamle lege”, og derfor indeholder hjælpepakken et legehæfte fyldt med inspiration til lege fra gamle dage. De indlagte børn skal denne gang prøve kræfter med blandt andet hinkeruder, hønseringe og papirfly.

Hjælpepakken, som børnene på Regionshospitalet Viborg har modtaget, er støttet af TrygFondens akutpulje i forbindelse med coronavirus.

Om Legeheltene

Alle børn har ret til et liv med leg og bevægelse – også børn der er ramt af sygdom. Men et sygdomsforløb, en indlæggelse og kroniske diagnoser er ofte forbundet med stor inaktivitet og ensomhed. Det kan have store konsekvenser for indlagte børns fysiske, kognitive og sociale udvikling. Derfor arbejder Legeheltene for at skabe aktiv leg og bevægelse for de cirka 60.000 børn i alderen 1-14 år, der hvert år indlægges på et hospital i Danmark. Legeheltene skaber et frirum med plads til store armbevægelser, tumlelege og fællesskab – og med plads til at være barn igen.

Legeheltene er på 11 hospitaler i Danmark og på Færøerne, og det er et initiativ startet af Børneulykkesfonden. Læs mere på www.legeheltene.dk

Foto: Agata Lenczewska-Madsen, Hospitalsenhed Midt.