201007 Systematisk medarbejdertest_DSC2017_1040px.jpg

11-11-2020

Borgere har indtil nu kunnet blive testet for COVID-19 i Skive Sundhedshus, men omfanget af testopgaven har haft vokseværk, og derfor er den vokset ud af rammerne i sundhedshuset.

Fra fredag den 13. november skal borgere, der har en tid til COVID19-test i Skive, derfor møde op i nye testfaciliteter på Brårupgade 12, 7800 Skive.

Adressen for COVID-test i Skive er således ny, men resten forbliver det samme, forsikrer oversygeplejerske Ann Herling. Hun står i spidsen for blandt andet testopgaven i Skive, der hører under Testcenter Viborg.

Borgerne skal fortsat bestille tid til en test på coronaprover.dk, og åbningstiderne for test i Skive er også fortsat de samme.

Hjælp fra lokal ildsjæl

- Vi har forsøgt at finde en ny placering til testfaciliteterne tæt på sundhedshuset, men det har desværre ikke været en let opgave. Derfor har vi takket ja til den nye placering på Brårupgade, hvor vi har fået stor hjælp fra en lokal mand, der gerne vil hjælpe med at løse denne samfundskritiske opgave. Det er jeg meget taknemmelig for, lyder det fra Ann Herling fra Hospitalsenhed Midt.

Testomfanget i sundhedshuset har efterhånden et omfang, der gør det svært at huse opgaven og samtidig vise hensyn til resten af sundhedshusets brugere og patienter, der besøger huset i løbet af dagen.

De nye lokaler er lige nu ved at blive indrettet, så de ansatte kan begynde at pode borgere allerede fra fredag. Test i sundhedshuset fortsætter dog helt frem til lukketid torsdag, så flytningen får ingen indflydelse på testkapaciteten.

Patienter skal være opmærksomme på ændret teststed

Patienter, der allerede har booket en tid til test i sundhedshuset fredag eller derefter, skal møde op på Brårupgade 12 for at blive testet. De får besked om det ændrede mødested i e-boks eller en sms, hvis de er tilmeldt sms-ordning.

Derudover bliver der opsat skilte ved sundhedshuset, så dem, der eventuelt ikke har set deres e-boks eller sms, bliver omdirigeret til den nye adresse.