201112-Rikke-Bech-Kristensen_DSC3677_1040px.jpg

Rikke Bech Kristensen, som normalt arbejder som sygeplejerske på Patienthotellet, har endnu engang meldt sig frivilligt til at arbejde i Covid-beredskabet. Fotos: Agata Lenczewska-Madsen, Hosptialsenhed Midt.

13-11-2020

Under første bølge af Covid-19 i foråret var sygeplejerske Sanne Maria Hansen udlånt til isolationsafsnittet, mens sygeplejerske Rikke Bech Kristensen var udlånt til Obs-Covid Afsnit. Nu har de begge meldt sig frivilligt til igen at arbejde i Covid-beredskabet. 

Efterhånden som flere patienter bliver indlagt på Hospitalsenhed Midt for observation af Covid-19 eller til behandling af virussen, er der også brug for flere hænder til opgaven.

Sanne Maria Hansen, der til dagligt arbejder som sygeplejerske på Vestdansk Center for Rygmarvsskade, blev i foråret udpeget til at arbejde på isolationsafsnittet for Covid-patienter. Det var så god en oplevelse for hende, at hun nu har meldt sig klar til at tage endnu tørn, når behovet for det opstår igen.

- Først og fremmest vil jeg rigtig gerne hjælpe, hvor jeg kan. Jeg synes, det er spændende at være med til, og jeg har altid følt mig draget af arbejdet med det akutte. Personligt fik jeg rigtig meget ud af min tid på isolationsafsnittet, som jeg også kan bruge i mit daglige arbejde, siger Sanne Maria Andersen og fortæller videre om sit arbejde i isolationsafsnittet i foråret:

- Jeg oplevede et helt andet samarbejde, hvor medarbejdere fra forskellige afdelinger og med forskellige kompetencer blev sat til at arbejde sammen. Jeg synes, det var vildt, at man kunne tage en gruppe så forskellige sygeplejersker og sætte dem sammen – og så fungerede det bare, siger hun.

Da Rikke Bech Kristensen, som til dagligt arbejder som sygeplejerske på Patienthotellet, meldte sig frivilligt til at deltage i Covid-beredskabet i foråret, var det med nysgerrighed i sindet og med et håb om at komme hjem med ny læring og faglig ballast i rygsækken. Det håb blev i høj grad indfriet.

- Jeg tog det som en udfordring, hvor jeg gerne ville prøve mig selv lidt af. Det var en rigtig spændende periode, og jeg lærte rigtig meget i de godt to måneder, jeg nåede at være der, inden det lukkede ned igen. Jeg følte ikke, jeg var helt færdig med at være der, og det er også en del af grunden til, at jeg igen har meldt mig som frivillig til at arbejde i Covid-beredskabet, siger Rikke Bech Kristensen.

Hun erkender, at det var hårdt, især i april, hvor alt var nyt, og der kom rigtig mange patienter ind.

- Men jeg fik samtidig prøvet noget, jeg aldrig i min karriere har prøvet før, og den læring kan jeg bruge, både fagligt og kollegialt. Jeg forstår godt den angst, der afholder nogle fra at melde sig til beredskabet, men personligt har jeg ingen bekymringer, for vi tager alle forholdsregler med værnemidler, når vi arbejder med Covid-patienter, siger Rikke Bech Kristensen, som også kun har ros til overs til det faste personale for at give hende og de øvrige udlånte sygeplejersker en yderst positiv modtagelse på afsnittet.

201112-Sanne-Maria-Hansen_DSC3713_1040px.jpg

Sanne Maria Hansen arbejder til dagligt som sygeplejerske på VCR, men arbejdede i foråret på isolationsafsnittet for Covid-patienter. Nu har hun meldt sig frivilligt til igen at arbejde i Covid-beredskabet.