15-12-2020

Flere bliver indlagt med COVID-19. Derfor begynder alle hospitaler i Region Midtjylland nu systematisk at udsætte behandlinger og operationer.

Konkret udskydes planlagte, ambulante besøg på Diagnostisk Center på Regionshospitalet Silkeborg og afdelinger på Regionshospitalet Viborg, henholdsvis 400 og 250 stk. hver uge resten af året. Samtidig udskydes nogle ganske få mindre operationer på hospitalet i Viborg, inden for skopi og ortopædkirurgi. Ud af Hospitalsenhed Midts samlede opgaver med cirka 350.000 ambulante besøg pr. år, er der tale om meget få udskudte besøg indtil videre.

Har du en aftale på et hospital i Region Midtjylland de kommende uger, er det ekstra vigtigt at tjekke din post eller tage telefonen. Alle hospitaler ser sig nemlig nu nødsaget til at udsætte en række planlagte behandlinger og operationer. Også ambulante besøg kan blive udsat.

Det er ikke nødvendigt at kontakte hospitalet. Hvis man får udsat sin behandling, får man besked, enten pr. telefon eller via e-boks. Så hører man ikke fra hospitalet, gennemføres behandlingen.

- Det er altid med tungt hjerte, at vi udsætter planlagte behandlinger. Vi ved, at man som borger ser frem til at få for eksempel et knæ ordnet og sin normale hverdag tilbage. Men det er nødvendigt for at kunne løfte opgaven med COVID-19 og samtidig forsøge i videst muligt omfang at tage hensyn til de ansatte på hospitalerne, som er meget pressede, siger regionsrådsformand Anders Kühnau.

Han understreger, at alle akutte behandlinger, herunder kræftbehandling og fødsler, fortsat gennemføres.

- Vi står i en ny bølge. Vi ved ikke, hvor længe den varer, men vi udsætter naturligvis kun de behandlinger, som er nødvendige for at få taget hånd om patienter med COVID-19, siger Anders Kühnau.

Fakta