200217 A_02_1040px.jpg

Jordemoderteamet i Møldrup er flyttet i nye lokaler. Foto: Agata Lenczewska-Madsen

Jordemoderklinikken i Møldrup er flyttet. Fremover er jordemødrene at finde i Nygade 2 i Møldrup, hvor de bor tæt sammen med de kommunale sundhedsplejersker og sundheds-konsulenter.

24-02-2020

- Vi er flyttet tættere på dem, vi arbejder tættest sammen med.

Sådan forklarer jordemødrene selv flytningen af Jordemoderklinikken i Møldrup.
Klinikken er netop flyttet fra Nørregade 2 til Nygade 2 i Møldrup og er nu at finde i Sundhedssatellit Møldrup, hvor eksempelvis også Viborg Kommunes sundhedsplejersker og sundheds- og forebyggelseskonsulenter bor.

- Det giver rigtig god mening at bo tæt på dem, vi har meget samarbejde med. Vi får et langt bedre kendskab til hinandens opgaver og behov, så vi kan arbejde endnu tættere sammen om at skabe det bedste tilbud til gravide og nybagte familier, siger jordemoder Christina Risager.

Hun udgør sammen med Matilde Møller og Sofie Eskildsen Kendt Jordemoder-teamet i Regionshospitalet Viborgs jordemoderklinik i Møldrup. Her tager de imod gravide fra den nordlige del af Viborg Kommune, men tager også gravide fra eksempelvis Vesthimmerlands Kommune og Mariagerfjord Kommune benytter konsultationen i Møldrup. Og de vil altså fremover nyde godt af jordemødrenes nye lokaler.

- Vi har selvfølgelig et samarbejde med sundhedsplejerskerne, som tager over efter os, når barnet er født. Men også det kommunale tilbud om rygestopkurser eller hjælp til vægttab kunne være relevant for os at vide mere om og henvise til, siger Christina Risager

Med flytningen har jordemødrene samtidig fået vekslet et enkelt konsultationslokale til to nye konsultationslokaler og et større mødelokale til gruppekonsultationer. Det giver blandt andet mulighed for tættere faglig sparring i det daglige og for mere effektive arbejdsdage.