_DSC0234_hjemmeside.jpg

Foto: Agata Lenczewska-Madsen, Hospitalsenhed Midt. 

Færre patienter bruger Klinik for Blodsygdomme i Viborg. Ni patienter fra Viborg-området skal fremover til kontrol i Holstebro én gang om året.

27-02-2020

Siden 2017 er antallet af patienter faldet, så Klinik for Blodsygdomme i Viborg i dag kun behandler ni patienter for kroniske former for knoglemarvskræft eller lymfeknudekræft. Det er for få, mener regionsrådet, som i dag besluttede at lukke klinikken med virkning fra den 1. marts i år.

Regionsrådets beslutning skyldes bl.a. krav fra Sundhedsstyrelsen om samling af behandlinger og mangel på sygeplejersker med kompetencer inden for blodsygdomme.

Egen læge og nærmeste hospital

Sammen har Hospitalsenhed Midt, som Regionshospitalet Viborg hører under, og Hospitalsenheden Vest fundet frem til en række løsninger, der sikrer patienterne størst mulig nærhed i behandlingen.

Nogle forløb er f.eks. omlagt til telefonkonsultationer med blodprøvetagning på nærmeste hospital, mens andre fremover kan behandles af egen læge eller på nærmeste hospital. Det omfatter bl.a. terminale patienter.

Regionshospitalet Viborg vil fortsat tage sig af udvalgte sygeplejefaglige opgaver, der ikke kræver tilstedeværelse af en hæmatologisk læge.

Hospitalsenheden Vest er sammen med Aarhus Universitetshospital specialiseret i at behandle blodsygdomme.

For de tilbageværende ni patienter betyder lukningen derfor, at de én gang om årligt skal til kontrol på Regionshospitalet Holstebro.