190708_Skive_08_1040px.jpg

Der kommer mere lys i vinduerne på Regionshospitalet Skive, når Røntgen og Skanning til efteråret øger sin produktion og udvider åbningstiden på hospitalet. Foto: Regionshospitalet Skive

Regionshospitalet Skive vil fremover tilbyde røntgenfotografering frem til klokken 21. Det giver et mere fleksibelt tilbud til patienterne – og ekstra liv på hospitalet.

19-02-2020

Fremover behøver du ikke at tage fri fra arbejde, hvis du skal have røntgenfotograferet dit knæ eller en skulder på Regionshospitalet Skive. Røntgen og Skanning forventer nemlig at kunne udvide åbningstiden på røntgen-klinikken i Skive, så patienterne fremover kan kigge forbi til åben konsultation også om aftenen.

- For den enkelte patient betyder det et mere fleksibelt tilbud. Samtidig er det en klar styrkelse af det nære sundhedstilbud i Skive og hele Skive Sundhedshus, når der kommer mere lys i hospitalets vinduer og skrues op for de enkelte aktiviteter, vurderer formand for Region Midtjyllands Hospitalsudvalg Henrik Gottlieb Hansen.

Mere fleksibilitet til patienterne

Røntgen og Skanning har i forvejen en vagtforpligtelse i forhold til akutklinikken og lægevagten i Skive frem til klokken 22, men hidtil har den i praksis fungeret som en tilkaldevagt.

Fremover vil afdelingens radiografer og sygeplejersker i stedet være til stede på hospitalet og tage imod patienter i den åbne konsultation helt frem til klokken 21.

- På den måde kan vi udnytte vores udstyr og kapacitet bedre, samtidig med at vi giver patienterne et mere fleksibelt tilbud. Med den planlagte ændring, vil patienterne få langt større mulighed for at få taget røntgenbilleder, når det passer dem bedst – morgen, middag eller aften, forklarer ledende overlæge Geert Willander fra Røntgen og Skanning i Skive og Viborg.

Tilbuddet forventes klart til efteråret

I praksis betyder ændringerne i Skive, at Røntgen og Skanning fremover påtænker at lade afdelingens medarbejdere indgå i en rotations-ordning, så de på skift bemander henholdsvis funktionerne i Skive og Viborg. Dermed ændres der også på ansættelsessted og
-forhold for en håndfuld medarbejdere, og det er baggrunden for, at ændringerne først i praksis vil kunne træde i kraft til efteråret.

- Vi vil derfor bruge de kommende måneder på sammen med medarbejderne at finde frem til den bedste model, som kommer både patienter og medarbejdere til gode, siger oversygeplejerske Tone Mørch Møller.

Ud over den øgede aktivitet og udvidede åbningstid opgraderes Røntgen og Skannings faciliteter i Skive i den kommende tid også med bedre røntgenudstyr i et af undersøgelsesrummene.