201027 Testcenter vintersikring_DSC2393_1040px.jpg

18-12-2020

Borgere, der skal testes for COVID-19 i Viborg, skal fra mandag den 21. december kommer gående til test. Testcenter Viborg kan på den måde teste endnu flere borgere.

Det kørende testspor i Viborg bliver nu omlagt til gående testspor. Det betyder, at alle borgere nu skal komme gående til test, og at det ikke længere er muligt at blive testet i bil.

Omlægningen medfører, at testcentret kan øge testkapaciteten betydeligt, da biler i kø kræver mere plads end fodgængere i kø.

Testcenter Viborg følger altså nu trop med mange af landets andre testcentre, der allerede har nedlagt det kørende testspor.

Dårligt gående borgere, der ikke har mulighed for at stå i kø eller gå til test, bedes henvende sig til beredskabsmedarbejderne på testpladsen, når de ankommer til test.

Husk at tage det varme tøj på

Borgerne vil fortsat blive testet i et telt, men der er tale om et isoleret telt med både gulv og varme. Det betyder, at de ansatte i testcentret ikke længere skal teste i de åbne telte i det kolde vintervejr, hvor det er svært at holde varmen.

Kø til test foregår i det fri, men der bliver opsat flere telte på testpladsen til de ventende borgere, så der er mulighed for at få tag over hovedet. Lederen i testcentret opfordrer dog borgerne til at tjekke vejrudsigten, når de skal til test, og klæde sig på efter vejret.

- Det er vigtigt at huske, at de ansatte er på arbejde i testcentret hver dag, og borgerne kun kommer til test indimellem og relativt kortvarigt. Derfor bliver vi nødt til at prioritere de ansattes arbejdsmiljø og sørge for, at de kan holde varmen, mens de udfører den samfundskritiske opgave med at teste borgere for COVID-19. Og så håber vi, at borgere vil vise forståelse herfor og klæde sig på efter vejret, så de hverken bliver kolde eller våde, siger Birgitte Noe Kjærhede, der er afdelingsbioanalytiker og leder i Testcenter Viborg.

Ny indgang og flere parkeringspladser

Mandag åbner også en ny indgang til testpladsen lidt længere henne ad Vinkelvej (ved den gamle udkørsel fra testpladsen). Og derudover tages en række nye parkeringspladser i brug – blandt andet bliver der nu mulighed for at parkere på en del af parkeringspladsen foran den gamle handelsskole, hvor testcentret er placeret.

Testcentret har også indgået aftale med Viborg Kommune og Naturstyrelsen, der har været meget samarbejdsvillige og behjælpsomme med at finde egnede parkeringspladser til borgerne, der skal testes. Naturstyrelsen har eksempelvis udlånt 2500 m2 til parkering.

Der bliver opsat skilte, der markerer, hvor den nye indgang er, og hvor der er mulighed for at parkere.