201027 Testcenter vintersikring_DSC2519_1040px.jpg

16-12-2020

Borgere, der skal testes for COVID-19 i Silkeborg, skal fra torsdag den 17. december benytte en ny indgang til Testcenter Silkeborg. Samtidig nedlægges det kørende testspor, så alle borgere skal komme gående til test.

Testcenter Silkeborgs beliggenhed forbliver den samme på Søholt Idrætspark, og adressen er den samme. Men nu flyttes indgangen til COVID-test nogle hundred meter længere ned ad samme vej.

Borgerne skal således navigere efter Ansvej 102 i Silkeborg, når de skal finde frem til testcentrets indgang. Så kommer de frem til parkeringspladserne ved JYSK Arena, hvor de kan parkere. Her fra benyttes den nye indgang til testcentret, der er placeret lige over for parkeringspladserne.

Kortere vej fra parkering til indgang

Indgangen flyttes af flere årsager. Først og fremmest sikrer det kortere afstand mellem indgang og parkeringsplads. Og samtidig letter det trafikken på den mest trafikkerede del af Ansvej, hvor den gamle indgang har været placeret.

Derudover sikrer flytningen af indgangen bedre forhold for de ansatte, der har svært ved at holde varmen, når de tester kørende borgere udendørs i vintervejret.

Alle borgere skal nu komme gående til test

Samtidig med at indgangen flyttes bliver det kørende testspor omlagt til gående testspor. Det betyder, at alle nu skal komme gående til test. Det er således ikke længere muligt at blive testet i bil.

Omlægningen medfører, at testcentret kan øge testkapaciteten betydeligt, da biler i kø kræver mere plads end fodgængere i kø.

Der bliver opsat flere telte på testpladsen til de borgere, der står og venter i kø på, at det bliver deres tur til at blive testet.

Tag varmt tøj på

- Det er vigtigt at huske, at de ansatte er på arbejde i testcentret hver dag, og borgerne kun kommer til test indimellem og relativt kortvarigt. Derfor bliver vi nødt til at prioritere de ansattes arbejdsmiljø og sørge for, at de kan holde varmen, mens de udfører den samfundskritiske opgave med at teste borgere for COVID-19, siger oversygeplejerske Ann Herling, der står i spidsen for testaktiviteterne på Hospitalsenhed Midt, hvor Testcenter Silkeborg hører under.

Ann Herling opfordrer derfor borgerne til at være opmærksomme på vejrudsigten, når de skal testes, så de kan tage tøj på efter vejret og dermed holde sig både varme og tørre, mens de venter.

Der bliver opsat skilte ved den gamle indgang til testcentret, der hjælper borgerne med at finde vej til den nye indgang.