Niels_1040px_med rammen.jpg

Niels Bang er ny konstitueret ledende radiologisk overlæge på Diagnostisk Center på Regionshospitalet Silkeborg.

Niels Bang tiltræder 1. oktober som konstitueret ledende overlæge inden for radiologi på Diagnostisk Center på Regionshospitalet Silkeborg.

11-09-2020

Som ledende radiologisk overlæge bliver Niels Bang en del af centerledelsen sammen med ledende medicinsk overlæge Mikkel Gjesing Callsen og oversygeplejerske Knirke Hartmann Thomsen.

- Vi er utroligt glade for, at Niels har sagt ja til at hjælpe Diagnostisk Center videre gennem en udfordrende tid. Niels er kendt og respekteret som en utrolig dygtig radiologisk overlæge og er ydermere et meget behageligt menneske, som sammen med den øvrige centerledelse ville kunne have det rigtige fokus på såvel den faglige ledelse som medarbejderens trivsel, så vi har vurderet, at han er den helt rigtige til opgaven, siger lægefaglig direktør Claus Brøckner Nielsen.

Rutineret overlæge

Niels Bang er 53 år og ny på Regionshospitalet Silkeborg, hvor han 1. juli begyndte som radiologisk overlæge.

Inden da har han arbejdet 18 år som speciallæge på Aarhus Universitetshospital. Sideløbende har han desuden høstet erfaring som konsulent for Styrelsen for Patientsikkerhed, privatpraktiserende radiologisk læge og gennem skiftende vikariater i Norge. Niels Bang er desuden censor ved Det Sundhedsvidenskabelige Fakultet på Københavns Universitet.

Et godt sted at arbejde og være patient

Med konstitueringen overtager Niels Bang den stilling, som ledende overlæge Lasse Nørgaard i sommer forlod. Det primære fokus bliver dermed at hjælpe med til at sikre fortsat faglig udvikling og sikre det gode samarbejde, tillid og et godt arbejdsmiljø både i Røntgen og Skanning og på det samlede Diagnostisk Center.

- Samtidig vil jeg gerne invitere til samarbejde om at skabe de bedst mulige patientforløb, så Diagnostisk Center også fremover kan være et godt og spændende sted at arbejde – og et trygt sted at være patient, siger Niels Bang.

Ud over det tværfaglige samarbejde med både interne kolleger og eksterne samarbejdspartnere og opgaven med at skabe gode udredningsforløb for patienterne, vægter Niels Bang også den faglige forskning inden for eksempelvis ultralydsskanning af muskler og led.

Privat bor Niels Bang i Højbjerg med sin familie. Han tiltræder formelt som ny konstitueret ledende radiologisk overlæge 1. oktober, og aftalen løber et år frem.