200304 Nye OP stuer_05_1040px.jpg

De nye operationsstuer på RH Viborg er nu taget i brug. Foto: Agata Lenczewska-Madsen

Regionshospitalet Viborg tog onsdag fire nye operationsstuer i brug. De nye operationsstuer er en forbedring af medarbejdernes arbejdsmiljø og indrettet med større fleksibilitet, så de kan benyttes af flere forskellige specialer.

05-03-2020

Dagslys, plads og bedre ergonomi. Det er nogle af gevinsterne ved de nye operationsstuer, som medarbejderne på Operation og Intensiv netop har taget i brug.

- De nye operationsstuer er på flere måder lidt af en succeshistorie, fordi det er lykkedes at få dem op i en ekstra høj renhedsklasse, så vi kan give patienterne gode og sikre operationer både nu og fremover. Men vi glæder os i lige så høj grad over, at operationsstuerne samtidig betyder en markant forbedring af arbejdsmiljøet for medarbejderne, siger sygeplejefaglig direktør Mette Fjord Nielsen.

Hun peger på, at de nye operationsstuer blandt andet er indrettet med fokus på ergonomi og arbejdsstillinger, ligesom de er både større og lysere end de hidtidige stuer.

- Når man har det meste af sin arbejdsdag op en operationsstue, gør det en stor forskel, at der er dagslys, godt indeklima og rart at være. Det får vi med de nye operationsstuer, og det glæder vi os meget til, siger oversygeplejerske Christine Dragsbæk Knudsen fra Operation og Intensiv.

Fleksibel indretning giver fleksibel brug

Ud over at forbedre arbejdsmiljøet for medarbejderne, udmærker de nye operationsstuer sig også ved at være indrettet fleksibelt med god plads til både skærme og skiftende udstyr, så de kan benyttes til flere forskellige specialer.

Og med sin ultra-rene status er operationsstuerne samtidig klar til fremtidige krav og muligheder.

- Med de nye operationsstuer gør vi os klar til det næste årti. Her kan vi opretholde og udvikle nye gode forløb for vores patienter i tæt samarbejde med vores kolleger fra de kirurgiske afdelinger, siger ledende overlæge på Operation og Intensiv, Mads Vandborg.

Flere operationsstuer på vej

De nye operationsstuer vil i snit blive brugt til mellem 3 og 10 operationer i løbet af et døgn – alt efter type og kompleksitet.

I første omgang er det de ”bløde” kirurgiske specialer fra Kirurgi og Urinvejskirurgi, der er rykket ind på de nye operationsstuer. Her vil de fremover kunne gennemføre eksempelvis fedme-, galde- eller tarmoperationer.

I løbet af foråret tager Operation og Intensiv så de resterende seks nye operationsstuer i det nye akutcenter i brug. De skal blandt andet benyttes af hospitalets Dagkirurgi, som allerede er rykket ind i det nye akutcenter og dermed inden længe får samlet sine aktiviteter på etage 5.