200304 Nye OP stuer_02_1040px.jpg

Seks nye ultra-rene operationsstuer er netop taget i brug på Regionshospitalet Viborg. Stuerne er en del af det nye akutcenter og skal benyttes til de dagkirurgiske patienter. Foto: Agata Lenczewska-Madsen

Regionshospitalet Viborg har netop taget seks nye ultra-rene operationsstuer i brug. Med de nye operationsstuer bliver den nye Dagkirurgi komplet, så de mange dagkirurgiske patienter fremover får et endnu mere strømlinet forløb på hospitalet.

28-05-2020

De store lamper er tændt, skærmene hængt op, og operationslejerne gjort klar. Efter et længere tilløb er de seks nye dagkirurgiske operationsstuer på Regionshospitalet Viborgs etage 5 i det nye akutcenter endelig klar til brug.

For patienterne betyder de nye operationsstuer, at de ikke længere skal køres til operationsstuer i den anden ende af hospitalet men kan blive i Dagkirurgi både før, under og efter deres operation.

- Og for medarbejderne i Dagkirurgi er det kulminationen på flere års forberedelse. De har organiseret sig anderledes, tilpasset patientforløb, flyttet funktioner og på alle måder forberedt og gjort klar for at kunne få det absolut bedste ud af en helt ny skræddersyet Dagkirurgi. Og nu skal de i gang med at høste frugterne af de mange forberedelser, fortæller oversygeplejerske Christine Dragsbæk Knudsen.

Ultra-rene stuer giver flere muligheder

Dagkirurgi flyttede ind i det nye akutcenter i begyndelsen af december 2019, hvor blandt andet modtagelsen og opvågningen blev taget i brug. Men selv om de nye operationsstuer egentlig også var klar, blev brugen af dem udskudt nogle måneder i en forventning om, at man med en målrettet indsats og en mindre investering kunne opgradere dem til ultra-rene operationsstuer.

Missionen lykkedes, og i begyndelsen af marts kunne Operation og Intensiv således tage de første fire ultra-rene operationsstuer i brug. Nu har også de sidste seks operationsstuer som forventet bestået testen og er dermed klar til dagkirurgien.

- Det har betydet lidt ekstra ventetid for vores kolleger i Dagkirurgi, men vi tror på, at det vil vise sig at være en god investering for både afdelingen og hele hospitalet. Med de ultra-rene stuer står vi langt stærkere i forhold til fremtidens operationer og krav, vurderer lægefaglig direktør Claus Brøckner Nielsen fra Hospitalsenhed Midt.

Fordel for flere specialer

De seks nye operationsstuer skal benyttes til dagkirurgiske indgreb inden for en række forskellige specialer – eksempelvis knæ- og skulderoperationer, gynækologiske operationer og brystkirurgiske indgreb.

- Dermed får vores samarbejdspartnere i de forskellige kirurgiske specialer alle gavn af de nye operationsstuer, som også er indrettet med fokus på det fysiske arbejdsmiljø med dagslys, bedre arbejdsstillinger og mere plads, siger ledende overlæge Martin Rostgaard-Knudsen.

Med de nye operationsstuer er Dagkirurgi nu helt på plads i de nye rammer.