Bente-Dam_DSC5420_1040px.jpg

Bente Dam tiltræder 1. august 2020 som konstitueret oversygeplejerske i Børn og Unge. Foto: Agata Lenczewska-Madsen

Oversygeplejerske Bente Dam vil fra 1. august midlertidigt indgå som oversygeplejerske for Børn og Unge. Her skal hun sammen med konstitueret overlæge Jens Peter Nielsen hjælpe afdelingen godt videre efter en turbulent tid. Bente Dam kommer fra stillingen som oversygeplejerske på Hammel Neurocenter, Hospitalsenhed Midt.

12-06-2020

Med Bente Dam får Børn og Unge en oversygeplejerske med mere end 25 års erfaring inden for ledelse i sundhedsvæsenet.

Bente Dam har gennem årene været oversygeplejerske i Neurologisk afdeling, Medicinsk afdeling og Akutafdelingen på Regionshospitalet Viborg samt kvalitetschef på Hospitalsenhed Midt. Hun har desuden syv års erfaring som vicecenterchef i Medicinsk Center, Aalborg Universitetshospital. De seneste tre år har Bente Dam været en del af centerledelsen på Regionshospitalet Hammel Neurocenter.

- Vi er glade for, at Bente har sagt ja til at hjælpe til i Børn og Unge de kommende måneder, indtil vi får fundet en permanent løsning for afdelingen. Bente har stor ledelseserfaring og kender samtidig Hospitalsenhed Midt bedre end de fleste andre. Og hun kender værdien af samarbejde både internt i egen afdeling, på tværs af hospitalsenhedens specialer og med eksterne samarbejdspartnere, siger sygeplejefaglig direktør Mette Fjord Nielsen.

En ny fremtid for alle parter

Bente Dam har besluttet at træde til ud fra et ønske om at hjælpe med at bringe både Børn og Unge videre mod en fremtid med fuldt fokus på kerneopgaven, samtidig med at der sikres arbejdsglæde blandt alle medarbejdere.

Samtidig har Bente besluttet at sige farvel til Hammel Neurocenter og en meget spændende og livsbekræftende ledelsesopgave.

- Denne beslutning er begrundet i, at jeg planlægger inden for en overskuelig fremtid at skulle berige mit liv med andre nye og spændende perspektiver, siger hun.

Bente Dam skal varetage opgaven i Børn og Unge frem til foråret 2021 og får dermed et tæt samarbejde med Jens Peter Nielsen, der netop er blevet konstitueret som ledende overlæge på afdelingen.

- I hospitalsledelsen er vi overbeviste om, at den nye midlertidige afdelingsledelse er et godt team, og at Bente og Jens Peter vil supplere hinanden godt. Jens Peter kender efter 26 år på Børn og Unge både afdelingen, medarbejderne og specialerne bedre end de fleste, og Bente kommer med en stærk ledelsesprofil og stor erfaring med både organisation og strategiske indsatser, siger sygeplejefaglig direktør Mette Fjord Nielsen.

Faste stillinger opslås

Stillingen som oversygeplejerske i Børn og Unge er blevet ledig, efter at Lise-Lotte Niebur i maj forlod Børn og Unge og overgik til at være oversygeplejerske på fuld tid i Kvindesygdomme og Fødsler.

Den faste stilling som oversygeplejerske på Børn og Unge forventes opslået i efteråret 2020. Bente Dam oplyser at hun ikke er kandidat til stillingen. Når hendes tid i Børn og Unge udløber, vil hun i stedet i en periode overgå til at løse andre strategiske opgaver i Hospitalsenhed Midt eller Region Midtjylland.

Med skiftet indledes naturligvis også processen med at finde en ny oversygeplejerske til Hammel Neurocenter.