DSC_3727_Lise-Lotte Niebur-1040x680px.jpg

Lotte Niebur, der er oversygeplejerske i Børn og Unge samt Kvindesygdomme og Fødsler, stopper i Børn og Unge. Dermed deles oversygeplejerskestillingen op, og Lotte Niebur fortsætter som oversygeplejerske i Kvindesygdomme og Fødsler.

18-05-2020

Det er Lotte Nieburs eget ønske at træde ud af afdelingsledelsen på Børn og Unge som følge af den aktuelle situation i Børn og Unge.

-Min refleksion er, at der er brug for et nyt afdelingsledelseshold i Børn og Unge for at skabe det nødvendige samarbejde mellem ledelse og medarbejdere, siger Lotte Niebur.

Hospitalsledelsen har besluttet at efterkomme Lotte Nieburs ønske. Fredag trådte ledende overlæge Jette Hoffmann-Petersen ud af afdelingsledelsen og tiltræder job på Børn og Unge i Randers. Dermed er begge stillinger i afdelingsledelsen nu vakante.

-Vi havde håbet, at Lotte ville fortsætte i Børn og Unge. Men vi respekter hendes analyse af situationen. Lotte er en dygtig og erfaren leder fra HE Midt, senest i en mangeårig lederstilling på Regionshospitalet Silkeborg. Vi er glade for, at hun har ønsket at fortsætte som oversygeplejerske i Kvindesygdomme og Fødsler. Nu ser vi fremad sammen med personalet i Børn og Unge og involverer dem i, hvad der skal ske videre herfra, siger Mette Fjord Nielsen, sygeplejefaglig direktør i HE Midt.

Hospitalsledelsen har orienteret personalet i Børn og Unge om Lottes beslutning på møde mandag eftermiddag den 18. maj.

Derefter er hele personalet orienteret på mail.

To til tre uger til dialog

På mødet med personalet i dag og på mail til alle ansatte i Børn og Unge har hospitalsledelsen skrevet, at man planlægger at bruge 2-3 uger på at analysere situationen, før der træffes beslutning om ledelsen af afdelingen på længere sigt.

-Vi har opsat dette tidsperspektiv, fordi vi ønsker tid til at inddrage både speciallæger og afsnitsledere i afdelingen samt MED-systemet grundigt i dialogen, før der træffes beslutning, siger Mette Fjord Nielsen.

Der er samtidig indkaldt til ekstraordinært HMU-møde om sagen for at drøfte forløbet.

Hospitalsledelsen har til eftermiddag også orienteret Børn og Unges afsnitsledere og speciallæger om, at de skal kontakte Mette Fjord Nielsen og Claus Brøckner Nielsen, når der opstår behov fra dag til dag ift. ledelsesmæssig sparring og beslutninger.