200203 B_02_1040px.jpg

Blodprøver og Biokemi på Regionshospitalet Viborg har fundet pollenfælden frem fra vinterhi og holder nu øje med de jyske pollental. Foto: Agata Lenczewska-Madsen, Regionshospitalet Viborg

De første pollen er gået i fælden på taget af Regionshospitalet Viborg. Godt en måned før normal tid, er årets pollenmålinger nu fuld gang.

04-02-2020

Selv om kalenderen fortsat siger vinter, står foråret så småt på spring – og det samme gør pollensæsonen.

Derfor har Regionshospitalet Viborg allerede nu taget hul på årets pollenmålinger. 22. januar leverede hospitalet således årets første pollenmåling fra taget ud for etage 7.

Tallene fra Viborg udgør sammen med tilsvarende målinger fra København Dagens Pollental, som skal gøre det nemmere for allergikere at navigere gennem pollensæsonen.

Det er den milde vinter, der har fået landets træer i tidligt forårshumør og dermed skabt behov for de tidlige pollenmålinger. I første omgang er det el, der er på spil, men inden længe følger hassel, inden blandt andet elm, birk, græs og bynke står klar til at markere sig med røde øjne og stoppede næser blandt den million danskere, som døjer med allergi.

De mange pollenallergikere kan med fordel følge med i Dagens Pollental på Astma-Allergi Danmarks hjemmeside eller via app'en "Dagens Pollental". Med app'en kan man blandt andet se de aktuelle pollental og få meldinger om udvalgte pollentyper. App'en giver også mulighed for at føre dagbog over sine symptomer for på den måde at få et bedre overblik over sin allergi.

Regionshospitalet Viborg hører i øvrigt til blandt de mest rutinerede pollensamlere i Europa. Siden 1979 har hospitalet årligt leveret pollenmålinger fra den jyske luft.