201210 Lupbriller_DSC4989_1040px.jpg

Foto: Agata Lenczewska-Madsen, Hospitalsenhed Midt.

18-12-2020

Nye udfordringer kalder på nye løsninger. For Specialtandplejen betyder Covid-19-epidemien ekstra værnemidler, og de er ikke alle lige hensigtsmæssige i forhold til det arbejde, tandlægerne udfører. Derfor udviklede en af tandlægerne sit eget visir, hun kunne bruge sammen med lupbriller.

Tandlæge Sara Rauff er nærmest fyldt med værnemidler fra top til tå på en almindelig arbejdsdag. Men én ting irriterer hende – det store visir, hun skal have på ud over sine briller og lupbriller. Det er varmt at gå med dagen lang, og hendes syn bliver dårligere af at skulle have visiret uden på lupbrillen.

- Jeg er vant til at bruge øjenbeskyttelse, da jeg er tæt på patienterne. Men med både lup og lys på brillerne er der ikke ordentlig plads under et almindeligt visir, og jeg var frustreret over ikke at kunne se ordentligt med visiret på. Jeg tænkte, det kunne gøres på en bedre måde, så det ikke går ud over kvalitetsstandarden i forhold til synet, når jeg tilser patienter, fortæller hun.

Derfor gik hun i sommers i gang med at undersøge markedet og mulighederne, og hun endte med et hospitalsvisir, som hun skærer til med en skalpel, så luppen er fri og hendes syn ikke bliver forringet af visiret.

- Jeg lavede en unik prototype, og den bruger jeg nu som skabelon. Det tager et minuts tid at skære et visir til, så det passer til lupbrillerne. Jeg spritter selvfølgelig mit udstyr af efter hver behandling, så sikkerheden fortsat et i top, fortæller Sara Rauff.

Tandlægen ser flere fordele ved det nyudviklede visir. Dels slipper hun for filtret foran luppen fra visiret, og synet står dermed skarpt. Derudover har hun heller ikke længere problemer med, at lyset fra luppen giver genskin på skærmen, hvilket kan forstyrre synet.

- Som en ekstra bonus giver det også bedre luft omkring ansigtet, og det føles ikke længere som at stå i en osteklokke, siger tandlægen med et smil.

Sara Rauff deler gerne sin skabelon med andre, der kunne have behov for en lignende løsning.