09-11-2020

Viborgs COVID-testcenter på Vinkelvej er blevet vintersikret og er nu klar vinteren. Borgere kan fortsat blive testet gående eller kørende i bil i det store telt, så vintersikringen medfører ingen ændringer for dem.

Igennem halvanden uge er der blevet banket og bygget om på testpladsen i Viborg, hvor borgere kan blive testet for COVID-19.

Ombygningen skyldes, at Region Midtjylland er i gang med at vintersikre alle testcentre, så de er klar til vinterens kulde.

Ingen ændringer for borgere

Vintersikringen giver dog ikke nogen ændringer for borgere og patienter, der skal testes for COVID-19 i Viborg.

De kan fortsat blive testet kørende i bil eller gående, og podningen foregår fortsat i det store telt og fortsat på pladsen på Vinkelvej.

Fantastiske ansatte i testcentret

Ann Herling, oversygeplejerske og leder af Testcenter Viborg, fortæller, at de ansatte på pladsen udviser en stor gejst og et stort samfundssind i denne tid:

- Der er en helt fantastisk atmosfære i vores testcentre. De ansatte er virkelig dedikerede til at løfte denne samfundskritiske opgave. De er hamrende gode og professionelle, og der er et helt særligt sammenhold mellem de ansatte. De har foretaget et aktivt tilvalg ved at søge jobbet, og de har dermed valgt opgaven. Det har jeg stor respekt for.

Husk mundbind og nul fotografering

Ann Herling gør opmærksom på, at det fortsat er vigtigt, at alle borgere husker at bruge mundbind, når de ankommer til testområdet. Og de må først tage det af igen, når de har forladt testområdet.

Derudover er det vigtigt, at alle borgere kommer til den tid, de har booket. Og det er vigtigt at huske, at testcentret er en offentlig arbejdsplads, og fotografering af de ansatte ikke er tilladt.