Test-telt_DSC6640_1040px.jpg

Podestation F ved Regionshospitalet Viborg er en drive-in station, hvor du skal blive i bilen, mens vi tester dig. Foto: Agata Lenczewska-Madsen

Husk at se, om du skal testes på Vinkelvej eller Heibergs Alle, lyder opfordringen fra Regionshospitalet Viborg, efter at byen nu har corona-teststeder to forskellige steder i byen.

05-05-2020

Skal du testes for COVID-19 (også kendt som Corona), så er det en god idé at have helt styr på, hvor du skal testes, inden du kører af sted. Efter oprettelsen af Testcenter Danmark kan du nemlig nu blive testet to forskellige steder i byen – hos Testcenter Danmark på Vinkelvej og på Regionshospitalet Viborg på Heibergs Alle. Og medarbejderne på test-stationerne oplever netop nu, at borgerne ikke nødvendigvis får indstillet GPS'en korrekt ved afgang.

- Vi tror, at en del af dem kører af sted og så undervejs ser og følger på de store gule skilte, som viser til COVID-test. Problemet er bare, at de gule skilte viser til Testcenter Danmark og dermed kun er relevante for de borgere, som er inviteret til test via deres e-boks i forbindelse med myndighedernes landsdækkende teststrategi. Hvis du er syg eller har symptomer på COVID-19, skal du testes på hospitalet inde midt i byen, forklarer oversygeplejerske Tone Mørch Møller, der står for bemandingen af begge teststationer.

Hendes medarbejdere på testcentret på Vinkelvej har de seneste dage haft travlt med at vise borgere videre til hospitalets Drive-in Podestation F på Heibergs Alle for at hjælpe dem frem til rette teststation.

- Vi hjælper selvfølgelig gerne med at vise videre, men det optimale ville naturligvis være, hvis vi kunne få alle guidet til rette sted fra begyndelsen. På den måde kan vi spare borgerne for besvær og ekstra kørsel og sikre et effektivt flow på begge teststeder, siger Tone Mørch Møller.

Hun opfordrer derfor til, at alle, som skal til test for COVID-19, tjekker adressen en ekstra gang.

- Hvis du er syg eller har symptomer på COVID-19 og er henvist via din egen læge eller lægevagt, vil du som udgangspunkt skulle testes på hospitalet. Men situationen ændrer sig hele tiden, så jeg kan ikke garantere, at det bliver ved med at være på den måde. Derfor er min klare opfordring, at man lige tjekker adressen, inden man kører, så man er sikker på at ende rette sted, siger Tone Mørch Møller.

Regionshospitalet Viborgs hjemmeside finder du blandt andet vejvisning og svar på de mest oplagte spørgsmål om hospitalets teststationer.

Test-telt_DSC6672_1040px.jpgDrive-in Podestation F ved Regionshospitalet Viborg. Foto: Agata Lenczewska-Madsen