Betina Hjorth Præstegaard

Mail: Betina.Praestegaard@midt.rm.dk

Telefon: 61713473

 

Hammel Neurocenter har egen hospitalspræst, som altid står til rådighed for samtaler med patienter, pårørende og personale.

 

Samtale med hospitalspræsten

Hvad gør man, når livet pludselig gør ondt og alt er forandret? Fordi sygdom eller ulykke har ramt én selv eller ens nærmeste? I sådan en situation kan tilværelsen og fremtiden virke helt uoverskuelig.

Meget tyder på, at de tanker man gør sig om sygdommen og livet, kan have betydning for, hvordan man mestrer de nye udfordringer. Derfor kan det være godt og frugtbart at dele sine tanker med nogen. Ofte kan man tale med familien og personalet, men det kan være en stor hjælp også at tale med hospitalspræsten.

Hospitalspræsten er uddannet til at hjælpe og støtte, når livet er en udfordring. Hun kan hjælpe dig med at reflektere over og bearbejde den situation, du er i.

Samtalen kan handle om mange ting – man behøver ikke være troende for at tale med præsten.

Hospitalspræsten har tavshedspligt og skriver ikke journal. 

 

Hvor og hvordan?

Du kan enten kontakte hospitalspræsten direkte eller gennem personalet. Det kan være en enkelt samtale eller et forløb - alt efter ønske og behov. Samtalen kan foregå på stuen, i et lokale på afsnittet eller på hospitalspræstens kontor.

 

Samtale uden ord?

Hvis man er afasipatient/ sproget er påvirket kan mødet med hospitalspræsten være uden ord: Et afbræk i hverdagen fuld af nærvær i form af f.eks. billeder, musik, stilhed, bøn eller salmer.

 

Gudstjeneste i kantinen

Med jævne mellemrum fejres der gudstjeneste i Kantinen for patienter, pårørende og ansatte. Se opslag rundt på afsnittene. Gudstjenesten tager ca. en halv time og er fuld af salmer, musik og gode ord.

 

Se pjece her