TrygFondens Familiehus stod færdigt i december 2018 og indvies 16. januar 2019. 

Find brochuren for Familiehuset ved at klikke på billedet nederst til højre. 

Målet med det nye familiehus ved Regionshospitalet Hammel Neurocenter er at give indlagte børn med hjerneskade og deres familier bedre rammer under indlæggelsen.

Familiehuset skal fungere som en hjemlig base for forældre og søskende til alvorligt syge børn, som ofte er indlagt i lang tid.

På baggrund af gode erfaringer med TrygFondens Familiehus ved Aarhus Universitetshospital i Skejby blev TrygFonden ansøgt om støtte til etableringen af et nyt familiehus ved Regionshospitalet Hammel Neurocenter. TrygFonden har på den baggrund i 2015 valgt at give en bevilling på 25,5 millioner kroner til opførelsen af projektet.

Det nye familiehus skal give familier og børn, der er indlagt på Regionshospitalet Hammel Neurocenter nogle inspirerende, hjemlige og sundhedsfremmende rammer under indlæggelsen. Neurocentret behandler patienter med svær hjerneskade fra hele Jylland og Fyn.

Med det nye familiehus får familierne et sted, hvor der er plads til leg, afslapning, motion, musik og lignende – og hvor der frem for alt er plads til at pleje familielivet. Erfaringen fra TrygFondens Familiehus i Skejby viser, at familiehuset fungerer som et pusterum for familierne, hvor også bedsteforældre kan være med og hjælpe med at passe de raske børn i familien, lave mad og vaske tøj. Oplevelsen i Skejby er, at huset og mulighederne for samvær – også med de andre familier – er en stor støtte.

TrygFondens Familiehus Hammel Neurocenter er 800 kvadratmeter stort og indeholder:

  • 8 lejligheder med bad af cirka 25 kvadratmeter til børnefamilier
  • 3 køkkener med 8 køleskabe 
  • 4 opholdsstuer/legerum
  • 1 udendørs "stillerum"
  • 1 udendørs legeplads

Find vej

Adressen til Familiehuset er Urbakkevej 8, 8450 Hammel. 

Sådan finder du vej til Regionshospitalet Hammel Neurocenter