Regionshospitalet Viborg

Neurofysiologisk Klinik samarbejder med Neurofysiologer fra Århus. Der er konference hver uge og løbende undervisning i afsnittet ved neurofysiologerne.

Neurofysiologisk Klinik udfører neurofysiologiske undersøgelser på børn og voksne, både indlagte patienter, akutte patienter og ambulante patienter. Der er ligeledes en udegående funktion hver uge på Hammel Neurocenter og Neuro Intensiv i Silkeborg.  

                             

Uddannelsen til neurofysiologiassistent

En neurofysiologiassistent udfører undersøgelser af hjerne og nerver. Resultaterne bruger man til at fastslå, om en patient har eksempelvis epilepsi, hjerneskade eller en anden neurologisk lidelse. Ud over patientundersøgelserne er der en række andre opgaver som f.eks. booking/indkaldelse af patienter til undersøgelse.

Uddannelsen varer 2½ år og veksler mellem teori og praktik. Den teoretiske del af uddannelsen foregår på Syddansk Erhvervskole i Odense.

Inden du kan få en praktikplads, skal du have taget grundforløbet på 20 uger indenfor "Service" på en teknisk skole.

I praktikperioden vil der især blive lagt vægt på EEG (måling af hjernens elektriske aktivitet), EP (evokerede potentialer) og ENG (nerveledningshastigheds målinger).

Løn

Under uddannelsen får du elevløn både i praktikperioden og i skoleperioden.

Bliv klogere på uddannelsen

» Om neurofysiologiassistent på Uddannelsesguiden.