200824-Ann-Bossen-Herling-_DSC9372_1040px.jpg

Ann Herling bliver ny oversygeplejerske i Børn og Unge fra 1. april 2021. Foto: Agata Lenczewska-Madsen, Hospitalsenhed Midt.

19-01-2021

Ann Herling bliver ny oversygeplejerske på Børn og Unge fra 1. april.

Ann Herling kommer fra en stilling som oversygeplejerske i COVID – Test og Vaccination, hvor hun siden september 2020 har stået i spidsen for Hospitalsenhed Midts testaktiviteter og siden slutningen af 2020 desuden også for hospitalsenhedens vaccinationer.

I Børn og Unge bliver hun en del af afdelingsledelsen sammen med konstitueret ledende overlæge Jens Peter Nielsen.

- Jeg glæder mig rigtig meget til at blive en del af Børn og Unge. Jeg har altid set afdelingen som en afdeling med høj faglighed og med en medarbejdergruppe, som virkelig brænder for deres felt. Særligt glæder jeg mig til at arbejde i det tværfaglige miljø og til at være med til at give børn og forældre det bedst mulige behandlingsforløb, siger Ann Herling.

Den kommende oversygeplejerske på Børn og Unge har gennem sit mangeårige virke på Hospitalsenhed Midt samarbejdet med Børn og Unge i flere sammenhænge. Som intensiv sygeplejerske var hun en del af den gruppe, som passede de dårlige børn, og som afdelingssygeplejerske i Dagkirurgien hos Operation og Intensiv var det hendes job at sikre de bedste patientforløb for børnene og deres familier. Hun ser frem til at få fyldt meget mere faglig viden om børn og unge i sin rygsæk og glæder sig til være med til at skabe trivsel og gode resultater i Børn og Unge.

- Nogle af de oplevelser jeg fik sammen med børnene og deres familier på intensiv står stadig meget stærkt og klart for mig. Jeg glæder mig til dygtiggøre mig inden for dette kliniske felt, så jeg kan være en god faglig sparringspartner for mine medarbejdere og den gruppe, jeg nu bliver en del af, siger Ann Herling.

Børn og Unge har været igennem en længere periode med uro og stor personaleudskiftning, men der er nu faldet ro på afdelingen, hvilket en statusrapport til Hospitalsudvalget i januar også viser. Kun en enkelt speciallægestilling på afdelingen mangler at blive besat. En trivselsundersøgelse i efteråret 2020 viser, at trivslen blandt medarbejderne i Børn og Unge gennemsnitligt er bedre end på resten af hospitalet. Arbejdstilsynet har efter et kontrolbesøg i slutningen af året ikke givet nogen anmærkninger til afdelingen, og en undersøgelse på samme tid viser, at forældre er godt tilfredse med kvaliteten af den skriftlige information fra afdelingen, konkluderer rapporten.

- Jeg er så stolt over at blive en del af Børn og Unge. Jeg glæder mig til at lære alle afsnittene at kende, til samarbejdet og til den spændende fremtid, vi sammen går i møde, siger oversygeplejersken.

Ann Herling er 51 år. Hun blev uddannet sygeplejerske i 1998 og har arbejdet som sygeplejerske på Regionshospitalet Viborg det meste af sit arbejdsliv – de seneste 14 år som afdelingssygeplejerske i Dagkirurgien hos Operation og Intensiv, hvorfra hun fik orlov, da hun overtog ansvaret for COVID Test og Vaccine i september 2020. Hun fortsætter med ledelsen af COVID Test og Vaccine, indtil der i efteråret forventeligt kommer en væsentlig reduktion og en ændring i organiseringen af dette område.

- Vi er rigtig glade for, at Ann har takket ja til stillingen som oversygeplejerske i Børn og Unge. Hun har været et stort aktiv i hospitalsenhedens indsats mod COVID, og vi ser frem til fortsat at have et godt og spændende samarbejde med hende, nu også i den nye rolle på Børn og Unge siger Mette Fjord Nielsen, sygeplejefaglig direktør i Hospitalsenhed Midt.

Ann Herling bor i Skive med sin mand. Sammen har de to voksne børn.